dilluns, 23 de març del 2009

Cicle Campionat del món 2010-2011


Fa uns dies em van preguntar pel cicle del Campionat del Món d'escacs. "Jordi, tú que ho saps tot" em va dir en Joan Fontanillas, seguint les passes d'en Josep Gomez Parla (un crack també com a persona). Quan sento això sempre penso, "ai, ai, el dia que em preguntin pel grup sanguini d'Alekhine". Doncs bé, aquí teniu una ampliació de la meva resposta d'aleshores. El cicle funcionará així, sempre que la FIDE (Federació Internacional D'Estafadors, jjj) no digui el contrari al darrer moment:


1er) El "matx" pel Títol Mundial entre Anand Viswanathan i Vesselin Topalov es disputará com a molt tard a l'abril del 2010, amb seu encara per determinar. Això torna a demostrar, crec jo, que fer un Cicle Mundial d'un any és massa poc temps per fer-ho bé. Que els hi costa fer un bon cicle de dos anys. Topalov potser no tornará a jugar a Linares en una bona temporadeta.


2on) El perdedor d'aquest "matx" juntament amb Gata Kamsky (perdedor de la Final de Candidats anterior) ocuparán 2 de les 8 places al proper Torneig de Candidats al Títol, que es fará en un brutal tots contra tots a doble volta per decidir el següent aspirant. Aquest lluitará contra el campió a finals del 2011.


3er) Els altres 6 Candidats que manquen es classificarán així: 2 mitjançant el Grand Prix FIDE, 1 com a guanyador de la Copa del món, 2 com a millors del Rànquing ELO no classificats previament, i el darrer com a CONVIDAAAAAAAT per l'organització.


La UEP organitzará aquesta competició que recorda una mica (una mica només), als antics Torneigos de Candidats que es jugàven però, a quatre voltes. Val a dir que TÚ, SÍ TÚ pots ser el CONVIDAT DE L'ORGANITZACIÓ si trobes un Estat (amb Nació o sense, per exemple Ciudad del Vaticano) que organitzi aquesta competició. Conclusió: és una millora però no tan democràtica com a d'altre èpoques. Es clar que hi han hagut d'èpoques pitjors. Per acabar us faré un pronòstic: o Kramnik el conviden o quedará fora del Cicle. S'admeten apostes...