dimecres, 20 de maig del 2009

Silvia Folch guanya la segona edició del Torneig Femení Sant Martí




Silvia Folch s'ha proclamat guanyadora del II Torneig Femení Sant Martí 2009, després de patir la persecució d' Elisabeth Riera i de Diana López tot el matí de dissabte passat. Vull disculpar-me pel retard en fer la crónica, ultimament no tinc tant fàcil "salir al ruedo". Però anem a pams. Ronda 5: En una partida durísima Diana guanya a Silvia amb un atac irresistible i eixuga el punt de ventatge que tenía la colonera amb diverses adversàries. Elisabeth es menja els peons d'Eneida fins anotar-se el punt i afegir-se a les co-líders. Interessants alternatives en el duel bielorus-ucraïnès, on Vitalia fa palesa la seva major experiència contra Katerina. Andrea avança massa els peons de l'enroc, cosa que aprofita Edith per fer mat amb la terrible combinació cavall+ dama. Ariadna passa a un final teòric de torres contra Rosa, que és capaç de soportar la pressió d'un públic enfervoritzat i aconsegueix unes meritòries taules en el seu primer torneig.


Ronda 6: Diana i Elisabeth enganxen a l'obertura a Edith i Katerina. Silvia sacrifica un cavall en una bonica combinació per derrotar a l'Ariadna. Em giro i de sobte l'Eneida, com per art de màgia (¡Impacto total!) a fet desaparèixer totes les peces de Paula, que tot i això, está fent un molt bon paper. Vitalia imposa una forta pressió sobre Andrea que aguanta força bé quasi fins el final. Rosa fa quelcom contra Alejandra, però finalment capitula.



Ronda 7 (fi de torneig): Silvia (5), Elisabeth (5) i Ariadna gunayen sense problemes a Paula, Andrea i Katerina que han demostrat ser unes futures campiones. Eneida completa a favor seu una gran matinal al vèncer a Rosa. Vitalia també guanya a Edith. En la darrera partida del torneig s'enfronten Alejandra (4) i Diana (5), que els ha tocat un emparellament més dur per cloure el torneig (teòricament, mala sort), però ens han fet vibrar amb un "finish" brutal. Alternant grans jugades amb algún error fruit dels nervis i el poc temps, ambdues jugadores ens van oferir un emocionant espectacles que va derivar en una doble caiguda de bandera. Diana de guanyar la partida hagués acabat segona i Alejandra en el top five. Així vam gaudir tots plegats de dos dies fantástics on es va veure bon joc i alguna que d'altre emoció taquicàrdica. Hem organitzat el torneig amb molt d'afecte i esperem que l'any que vé repetiu (cada any tenim roses per a totes). Si encara no teniu les fotos del torneig, podeu entrar a la web del Sant Martí http://www.cesantmarti.com/ i al enllaç de l'article del campionat les podreu copiar. Si ho preferiu contacteu amb mi per e-mail: sabatoliwwc@hotmail.com i us les pasaré.

Classificació final:
1. Silvia Folch: 6 punts
2. Elisabeth Riera: 6 punts.
3. Diana López: 5'5 punts.
4. Vitalia Tolkachova: 5 punts.
5. Eneida López: 5 punts.
6. Alejandra Porras: 4'5 punts.
7. Ariadna Moreno: 2'5 punts.
8. Katerina Klimava: 2 punts.
9. Paula Bello: 2 punts.
10. Edith Giménez: 2 punts.
11. Andrea Tusset: 1 punt.
12. Rosa Fernández: 0'5 punts.