dissabte, 6 de juliol del 2013

Vergonya: Xina censura el seu propi Grand Prix!!!



La vergonya ha tornat al món dels escacs i ho ha fet un dels, per desgràcia, centenars de països on els drets més bàsics son trepitjats. En aquest cas ha estat la República Popular de la Xina, que de popular poca i de repùblica encara menys. Aquests son els fets.

Del 3 al 17 de juliol s'està disputant a Beijing (capital xinesa) la cinquena (de 6) prova corresponent al Grand Prix Fide. Normalment en les proves Fide (com en d'altres grans torneigos), mentre veus les partides en directe, hi ha un enllaç-video on pots gaudir dels jugadors o jugadores en viu i on, un cop closes les partides, es comenten pel públic. Doncs bé, l'organització no ha facilitat aquesta opció i es renta les mans amb un enllaç per baixar-se les rodes de premsa hores després, és clar, un cop visionat que no s'hagi dit res que no interessi al govern xinès. Sencillament vergonyòs, però no per això inesperat.

Els dos jugadors locals que participen en aquesta prova, Wang Hao (2752) i Wang Yue (2705) estarán probablement més preocupats del que dirán que de les jugades fetes. Lamentable fet. Què hi farem si el tema polític ho porten uns feixistes en tota regla. Un altre èxit doncs, de la respectadíssima Fide. Un altre...