dimecres, 29 de maig del 2013

Cap el nou Torneig de Candidats 2014


Qui serán els propers 8 jugadors participants en el proper Torneig de Candidats 2014? Quines serán les claus per classificar-se? Ens posarán i/o excitarán intel.lectualment? Intentarem donar resposta a aquestes i d'altres preguntes ben aviat. O sigui, ara.

La Fide concedeix 8 places per...

- (1) Sots-campió del Món:  El perdedor del "Matx" pel Títol que disputarán Anand i Carlsen (Chennai - 5/26 novembre) "baixará" a la Terra buscant una nova oportunitat, mentre deixa al Campió coronat amb una corona de fulles d'aquelles, com si fos un cavall.

- (2) Millors Elo: Probablement Aronian i Kramnik serán els escollits pel rànquing Fide, si no fan gaire el burro. Plaça quasi garantida.

- (2) Millors Copa del Món Fide: 128 jugadors, lluitarán a Tromsö del 10 d'agost al 5 de setembre per les dues places de finalista que dónen accés per aquest camí. Eliminatòries a dues partides i final a quatre. Els Svidler, Grischuk i Radjàbov haurán d'afinar si volen ser-hi. Vibrant i tràgic...

- (2) Millors Grand Prix Fide:  Es disputen 6 proves força dures on es reparteixen punts per posició obtinguda. Cada jugador disputa un máxim de 4 proves i computen les 3 millors. Topálov és el més ben  situat per agafar una de les dues places. Actualment s'está disputant la 4a prova a Tsalònica (Grècia) fins el 4 de juny. La 5ena será a Berlín (Alemanya)  del 3 al 17 de juliol,  i la darrera a París (França) del 18 de setembre al 2 d'octubre.

- (1) Wild Card Fide: Un convidat per la Fide amb el vist-i-plau de l'organitzador del Torneig de Candidats. Pot ser l'Albert Om, el teu fill o la teva veïna. Això si, ha de tenir la mateixa nacionalitat i a més a més gaudir d'un mínim de 2700 Elo.

En el proper cicle, em temo que Topálov i Karjakin o d'altres substituirán als històrics Ivanchuk i Gelfand. Moltes mercès campions!