dimarts, 31 de gener del 2012

Sense descans però molt contents.







Aquest diumenge ha començat el C.C.C.P. (Chess Campionat de Catalunya Per-Equips) amb bons resultats generals dels nostres teams; podeu seguir-ho a http://www.cesantmarti.com/ o llegir la crònica del MonPablo a http://www.elblogdelosmon.blogspot.com/ (1rst round). Però no contents amb això, recordeu que tenim classes quasi tots els dies de la setmana, que el dimecres fem la 2a Prova del VIè Circuit Ràpid 2012; que el dijous fem la segona ronda del I Torneig Clàssic; que el divendres tenim jovent al Campionat Juvenil i no tan jovent, als Opens de La Lira i el Tres Peons; que el dissabte a la tarda fem la super-assamblea; etc, i així fins l'extenuació, arfs, arfs. Quina setmana més "estressante mi amol", setmana sense descans però que ens deixa molt contents. Doneu un cop de mà, plis, divertiu-vos molt i feu pinya que així seguirem "hasta el infinito y más allá" com deia el savi Buzz Lightyear i no com l'home barbut de la foto que no sap gaudir de les victòries.

dilluns, 23 de gener del 2012

Macedònia de torneigos.



Aquest cap de setmana s'han disputat (sigui inici, desenvolupament o final) una autèntica macedònia de torneigos:




-XXX Obert de La Lira d'hivern 2012: Ha començat amb bons resultats pels jugadors santmartinencs presents (Oscar Ruiz, Carles Pascual, Carlos Vigier i Jordi Sabater) a més a més el sempre estimat "Bobby Fischer" també está donant canya. Será dur i divertit. Els divendres nit.




-IV Social Dim: Guanyat per fi pel "presi" Iván Pérez amb els mateixos punts que el nostre amic J.Trigás, però millor desempat. Jordi Torres va rebre el trofeu de quart i Pere Climent el de veterans, crec que per segon any consecutiu. "Amaizing" Valera va fer tercer, demostrant la qualitat que guarda al seu interior.




-L'Alf i la Patty van montar unes ràpides per equips al Foment Martinenc. El Sant Marti va participar amb David Vivancos (3'5/11 al duríssim primer tauler), Manel Riera (4'5/11), Norberto Moreno (8'5/12), Jordi Sabater (6/11) i Carlos Vigier (4/11). La victòria se la va endur el Foment "A" amb 45 punts, just per davant dels Josué Boys (43), l'equip liderant pel crack Josué Expósito. El tercer lloc va ser pel Vilanova (33'5). Al quart/cinquè vam empatar els Blackburn Latins amb el Sant Martí (26'5), però amb aquest simpatic nom, ens van acollonir i gustosos van cedir el desempat. Per cert aquest equip disposava d'un fitxatge santmartinenc anomenat Dani Porras, que amb bon rotllo ja el vaig batejar com "el nou Figo", je, je. La classificació es completa amb el Sant Andreu (21'5), Foment "B" (21) -quina partida vam fer, eh!, Palau?- i Foment "C" (7). Un pica-pica espectacular tancava una tarda memorable en molts sentits.

divendres, 20 de gener del 2012

Comença el Circuit i clou el Social Dim.



Francisco Javier Ramón (La Colmena) va vèncer en la 1a Prova del VIè Circuit Ràpid Sant Martí 2012 on es va batre el récord de participants (28). El futbol, que començava a les 22h però era un Madrisss-Barça, no va derrotar l'entusiasme dels santmartinencs i d'altres amics (Molano returns!!!), fins al punt de que Andrés i Ilora van jugar sense trobarse gaire bé, demostrant que son uns craks. Va ser fantàstic tornar a gaudir un cop més d'aquest campionat que aquest any si el jugaré sencer. Per altre banda aquest dissabte es disputa l'última ronda del IV Social Dim, on Juan Trigás i Iván Pérez es disputen el títol. Trigás té un adversari més assequible en Jordi Torres que no pas l'Iván, que ha de jugar amb el perillossísim Carles Godesard. A favor té que si passa la prova de foc definitiva, té millor desempat i s'enduría el títol. Molt emocionant està la cosa i si puc em passaré. A més a més m'agrada molt com fa en Rios les entregues de premis i sorteigos. Molta sort a tothom!!!

dimecres, 18 de gener del 2012

Avui comença el VIè Circuit Ràpid Sant Martí 2012



Aquesta tarda a les 19h a la seu del club comença una nova edició del Circuit Ràpid Sant Martí, la sisena, que aquest any tindrá ni més ni menys que 12 Proves!!!. El sistema ha anat millorant cada any i amb l'ajuda d'en Pablo que s'ha posat molt calentot amb el tema, la cosa ha crescut molt més enllà d'on jo vaig imaginar-ho als inicis de l'any 2003. En aquella època l'únic objectiu era omplir el club el dia més fluix, el divendres. El "nen" s'ha fet gran i amb molta il-lusió la cosa continua. Tot i l'altíssim nivell (que augmenta cada any), en Norberto Moreno és el rei absolut amb 4 títols dels 5 possibles. Avui a la primera Prova sigueu més puntuals que mai, que em sembla que la gent sortirá disparada al acavar la darrera ronda, llençada cap un nou Barça-Madrid. Al planeta Terra el futbol ho absorbeix quasi tot; quedem nosaltres en plan aldea d'Asterix... ...que durs son els escacs.

dimarts, 17 de gener del 2012

Copa Catalana de germanor



El diumenge vam disputar a Sants la Copa Catalana 2012, presentant 5 equips cosa mai vista al club que sembla que cada cop té més jugadors/es actius. Acció-reacció: el club organitza més coses i la gent s'anima (i si afegim les competicions generals com aquesta, ja ni et dic). Tot i els resultats globals discrets, almenys vam compartir el dinar de germanor amb molt bon humor i van poder veure i beure una miqueta de vi "del bueno". Aquesta part és la millor: la de compartir coses junts, no la del vi, je, je. Per cert, el dimecres a les 19h, comença el VIè Circuit Ràpid Sant Martí 2012 que aquest any constará de 12 Proves, no us ho perdeu!!!. Salut i per molts anys!!!






dimarts, 10 de gener del 2012

Open del Guinardó i Memorial Francesc Alsina.




Per festes s'ha disputat l'Open del Guinardó, on 6 jugadors/es dels club van participar en el ben organitzat torneig del Peona i Peó. L'Elena Casset (a veure si ho escriuen sense "H" ja, eing?) va ser la nostra representant al grup "A", demostrant que si vols progressar has de preparar-te i jugar només en els grups principals, on s'aprén més. L'Elena sempre tant valenta va fer 5 taules, endavant barrufeta!. Al grup "B" va quedar brillant segon en Roberto L. Castellanos amb el seu joc armónic i la seva presència que em recorda tant a Capablanca. Exel.lent també va estar en Sergi González al quedar en 8è lloc. Bones actuacions tot l'infortuni de Sandra Escobar (51ena) que va jugar 3 rondes menys per culpa d'una grip, en Jordi Torres sempre perseverant (53è) i la Ilora Khosseyn (80ena) amb 2 punts. Ilora de sang russa, podría haver fet perfectament 4 punts en el seu primer torneig. Moltes felicitats a tots/es vau estar genials. I gràcies per compartir pizzes fins al punt que quasi ens fan fora dels llocs, je, je, oi noies?.





Per altre banda el passat dia 8 el Paretana va organitzar el XII Torneig d'Escacs Actius Memorial Francesc Alsina on van anar tres dels nostres jugadors a lluitar en un campionat fort amb la tira de GM's i MI's. En Javi Rios i en Carlos Vigier van totalitzar (4 de 8) i aquest darrer va conquerir premi de segon de tram fins 2000 Elo mercès a una victòria molt boja contra en Ricard Llerins, que per cert també va cloure amb premi com a tercer de tram fins a 2300 Elo. Molt bé nois, continueu fent camí.

dimecres, 4 de gener del 2012

Enquesta esportiva: Feliç 2012!!!



Per començar vull desitjar-vos molt bon any 2012 i que no us manqui l'amor i la salut. Mercès per contestar a l'enquesta esportiva en unes dates on el turró ha fet de les seves (jou, jou) tot i la meva oposició total al "panxing". M'he fixat que qui practica l'esport dels escacs (15 persones), normalment ho combina amb un altre i que com jo sou més de bàsquet que de futbol (8 vots a 5). Algún tennista tenim (4 vots), mentre que la resta no era gaire significativa (waterpolo -2-, hoquei patins -1-, atletisme -1-, i natació -1-). La natació és molt sana i es fa poquet, així que la recomano abans d'acavar jugant a les caniques (5 vots), clara insinuació de la pràctica del més famòs dels esports a la societat: el sillón-ball o super-sedentarisme-hamburguersat. Ai, ai, compte amb aquestes coses, que després ve el colesterol a trucar a la porta i millor no obrir, no sigui pas que sigui el rei aquell del Burrer-king, que fa molta por. Lo dit, salut i amor pel 2012!!!