dissabte, 22 de febrer del 2014

Literatura breu: "Has perdut el tren tú sol..."

Sé que vas perdut, sé que creus que el món està contra tú, sé que no veus que tú ets qui t'has allunyat d'ell, i t'esperaré, encara que sé que no vindrás. Será la teva darrera oportunitat, l'oportunitat de no perdre el darrer tren tú sol...

dijous, 13 de febrer del 2014

Aviat comença el 45è Social Ateneu Colón!!!

El nostre estimat amic Carles Godesard ens informa sobre l'inminent inici del 45è Social de l'Ateneu Colón. Mercès Gode!
Aquestes son les bases...
01. Local de joc 
Club d’escacs Ateneu Colón, C/. Ramon Turró, 144 baixos, 08005 Barcelonahttp://www.ateneucolon.org
02. Dates i horaris
Dissabtes matí del 22 de febrer al 12 d'abril a les 11:00 h.
03. Sistema de joc 
S’aplicarà el sistema suís (amb el programa informàtic Swiss Manager), formant un únic grup de 8 rondes els dissabtes al matí a partir del 22 de febrer. Els dies de joc seran: 22 de febrer, 1,8,15,22 i 29 de març, 5 i 12 d'abril.
L´aparellament es publicarà a la nostre web, els dimecres a les 22 h. Es podrà demanar no ser aparellat, fins dimecres a les 21,00 h. al tel. 615 941 930 o be al correu socialcolon@gmail.com.

No es podran aplaçar partides. Tot el que sigui aparellat i no es presenti a dues rondes serà eliminat del torneig.

04. Ritme de joc 
Les partides es jugaran a 1 hora per jugador més increment de 30 segons per jugada. Seran eliminats els jugadors que no es presentin a la primera ronda, sense previ avís, o a dues rondes no consecutives.

05. Desempats
El sistema de desempat es sortejarà en finalitzar el torneig, essent possible les següents opcions: Bucholz-1, Progressiu (amb ajust FIDE) i Sonnemborg-Berger.

06. Premis 
1er. premi: Una espatlla de pernil + Trofeu
2on premi: Trofeu
3er premi: Trofeu
4rt premi: Trofeu
 premi: Trofeu
Trofeu als dos millorSots-10 i Sots-12.
Medalles per a tots els participants menors de 14 anys. 
Es farà l´entrega de premis al finalitzar l´última ronda.

07. Inscripcions
Per telèfon: Carles Godesard (615 941 930), Fina Garcia (687 686 752).
Per correu electrònic: ateneucolon@gmail.com indicant que és per al 45è Social Ateneu Colón, el nom, cognoms i telèfon de contacte.
S´ordenarà per elo català.

dissabte, 8 de febrer del 2014

LXXI Lliga Catalana 2014 started!!!



Ja tenim en marxa l'edició número 71 de la Lliga Catalana (altrament dita Campionat de Catalunya per Equips) on tots els clubs de Catalunya juguen durant nou jornades els matins del diumenge (+ Play-offs). La gran majoria dels més de 7500 federats mouen les neurones a tort i a dret en la competició més important de la nostra nació sense estat. La cosa que més em crida l'atenció és veure grupets de persones al metro a primera hora del matí (o quasi) per gaudir de la seva sana passió, que com bons amateurs ens costa uns dinerets que mantenen els professionals. Les dues cares de la mateixa moneda. És una Lliga preciosa, que quasi tothom juga; desde els clubs grans fins els més petits; joves i veterans; noies i nois; dones i homes; negres i blancs; cristians i ateus; heteros, gays, bisexuals, transexuals i etc.; catalans, espanyols i etc.; gats, gossos i periquitos; tothom. I això ho fa maco...

El Club d'Escacs Sant Martí juga amb 8 equips: endavant i a passar-ho bé. "Jove, que voldria fer unes tauletes?.Cof, cof!!!"

dissabte, 1 de febrer del 2014

Sopar II Premis SABA: 14 març!!!


Ja tenim data per l'entrega dels II Premis SABA 2013: será el divendres 14 de març al wok de l'any passat situat a la Gran Via de les Corts Catalanes tocant el carrer Cantàbria (Sant Martí). El sopar començará aproximadament a les 21h, encara que la gent que veniu de lluny (escolar i d'altres) arribareu una mica més tard i no passará res. Aquest any us desvetllaré alguns secrets del conclave...

Tres categories han estat resoltes amb una votació ràpida (fumata blanca), mentre que les altres dues "han patit" dues fumates negres abans de resoldre's a favor d'algú, ja que s'han produit uns triples empats molt emocionants. En aquests casos, tenim 3 possibles resolucions dels desempats:

1) Cessió de vot: S'inicia un debat amb arguments i un dels tres jutges cedeix el vot a un altre candidat. Sol passar quan un d'aquests dubtava molt en el seu vot i els altres dos, no.

2) Votar segones i terceres opcions: Els jutges han dubtat força (o gens) i es voten les segones i terceres opcions de cadascú per determinar el guanyador o guanyadora.

3) Ex-aequo: Es decideix mantenir el triple empat i es proclamen tres guanyadors.

4) Desert: Si el triple empat esdevé a 0 vots (improbable però no impossible) el premi queda desert per manca de mérits suficients dels representants de les candidatures.

Ens veiem i molta sort a tothom...