divendres, 22 de novembre del 2013

Cócktail de notícies



L'actualitat d'acumula i és per això que farem un cócktail de notícies per no perdre el fil...

1) Norberto Moreno guanya la dotzena Prova del VIIè Circuit Ràpid Sant Martí 2013. És la quinzena Prova de la seva carrera. Oscar Ruiz aconsegueix el seu segón Títol absolut i completen el podi Luis Sánchez (segon) i Pablo Castillo (tercer). Joaquim Pujal guanya el veterans i Arnau Castillo (baldufa-boy) s'emporta la de joves.

2) Pablo Castillo (41'5 punts) és el nou líder del VIè Grand Slam, per devant d'Oscar Ruiz (41) i Luis Sánchez (39). Lluita per entrar al podi Carlos Espinosa (29). Oscar será aquest dissabte el nou líder, ja que és el virtual Campió del Social.

3) Anand no es limita al traspás de poders i es llença a l'atac contra Carlsen a la novena partida. Un tràgic error però, el porta a la derrota i deixa el marcador (6-3) pel jove norueg. Tot i el cop mortal, avui Vishy no decepciona amb unes taules ràpides (que seríen comprensibles) i planteja una defensa siciliana donant-ho tot. Magnus será el nou campió, però l'hindú dóna la cara fins el final. Gràcies Vishy!

4) Quan acabi tot el sarau de torneigs al Sant Martí, farem articles del Vè Social Diagonal-Mar, que es disputa a Can Saladrigas, al Poblenou.

dimarts, 19 de novembre del 2013

Mundial 8ena Partida: Taules (5-3). Hi ha esperança?

Les taules en 1h i 15' d'avui a la vuitena partida del Campionat del Món, deixen un interrogant a l'aire. Quines possibilitats de remontada té Anand?. Amb 5 a 3 en contra i clara ventatja sicològica, doncs ben poques. Però no nules, encara que Carlsen haurà de caure en un parany massa vell per no coneixèr-lo. Vishy està quasi refet i avui amb negres ha anat directe a per les taules, cosa que a Magnus ja li està bé. Ara té un dia de descans per preparar-se per a un combat a mort portant les blanques contra un rival que tindría que caure en un estat d'excés de confiança com a únic recurs per donar un cop mestre i posar-se a un punt. Molt difícil però no impossible. Quan tothom creu que la resta del "matx" és una pura formalitat per traspassar poders, cal que això sigui la llavor del futur error. Encara que el norueg no crec que caigui, és coneixedor de la història i no ha arribat a número 1 subestimant algú tant gran com Anand. Dijous ho veure'm...

dilluns, 18 de novembre del 2013

Magnus el castigador!!!



El norueg Magnus Carlsen, que fará 23 anys el proper dia 30 de novembre, ha vençut (partides 5 i 6) al encara Campió del Món, l'hindú Viswanathan Anand. I dic "encara" ja que el jovenet, després de dues victòries consecutives deixava el marcador 4-2 al seu favor. Exprémer les microventatges com si fóssin taronjes ha estat esportivament criminal. La segona derrota ha fet mal a Anand que, tot i tenir un dia de descans, ha fet taules avui (amb blanques) posant el marcador en un perillós 4'5 a 2'5. Però tenia que tallar l'hEMO-rràgia. A Magnus ja li està bé; manquen cinc jocs, portará blanques en tres d'ells i té dos punts més. Ara Vishy tindrá que fer la remontada del segle o a Noruega celebrarán aviat que ténen un Campió Mundial de casa.

divendres, 15 de novembre del 2013

Anand (2) - (2) Carlsen: Duel de titans

Dues taules s'han produït a les partides 3 i 4 del Campionat del Món d'Escacs que disputen Anand i Carlsen a Chennai (India). Aquest cop ambdues partides han estat emocionants, de qualitat i lluitades fins al final, a diferència de les dues primeres que van ser de tanteig. A la partida 3, Anand amb negres i una interessant parella d'alfils va estar a prop de la victòria, però un bon contra-atac ple d'activitat de Magnus va portar a l'empat. Tot i això Vishy podria haver arribat a un final amb peó de més encara que difícil de concretar. A la partida 4, Carlsen (el Justin Bieber dels escacs) va plantejar una defensa berlinesa, contra l'obertura espanyola d'Anand. Quan seblava que la partida sería aburridota, l'hindú sacrifica un peó per una gran activitat. Magnus va resistir intentant quedar-se amb el peó de ventatja al final, però Anand va empatar fàcil quan la ventatja canviava de mans. Aquí us deixo el calendari restant del "matx" de la década. Teniu l'enllaç oficial a la columna de la dreta. No us ho perdeu. Endavant gladiadors! CALENDARI "MATX" PEL TÍTOL MUNDIAL 2013 ANAND-CARLSEN: 15 de novembre: 5ena Partida (10h 30') 16 de novembre: 6ena Partida (10h 30') 17 de novembre: Descans (es canvia l'ordre de colors) 18 de novembre: 7ena Partida (10h 30') 19 de novembre: 8ena Partida (10h 30') 20 de novembre: Descans 21 de novembre: 9ena Partida (10h 30') 22 de novembre: 10ena Partida (10h 30') 23 de novembre: Descans 24 de novembre: 11ena Partida (10h 30') 25 de novembre: Descans 26 de novembre: 12ena Partida (10h 30') 27 de novembre: Descans 28 de novembre: Tie-Breaks i Cerimònia de cloenda (10h 30')

dilluns, 11 de novembre del 2013

Anand (1) - (1) Carlsen: Tanteig inicial

Tantes ganes que teníem de gresca i per començar ens hem d'aguantar una mica les més intimess passions. Anand i Carlsen han fet dues taules per començar el Campionat del Món d'Escacs que es disputa a Chennai (India), amb els ulls ben oberts i tantejant-se (que no tocant-se) una mica abans del combat de debó. 1 a 1 i les primeres sorpreses, Magnus el valent fa una caro-kann amb negres. Dóna la sensació que ambdós volen pressionar al rival amb l'allargament dels empats per veure qui es veu favorit i arrisca primer. Compte noiets que Vishy és un vell llop. Demà a les 10h 30' hora espanyola (i catalana) el tercer assalt...

dijous, 7 de novembre del 2013

Inauguració Mundial + Svidler "El Convidat"



En aquests moments s'està realitzant la cerimónia d'inauguració del Campionat del Món d'Escacs 2013 entre Anand i Carlsen. En directe a la web (columna de la dreta). Ja sabem que Magnus portará les peces blanques a la primera partida i que aquestes començarán a les 10h 30' hora nostrada. Per altre banda la Fide ha anunciat que Peter Svidler és "El Convidat" escollit per ser el vuitè passatger al proper Torneig de Candidats març 2014. Sense dubte el seu seté Títol de Campió de Rússia i el tercer lloc (ex-aequo amb Aronian) a l'anterior Torneig de Candidats, s'han imposat al superior Elo de Grischuk. Però la classe no es mesura per números. Molta sort a tots!!!

dimarts, 5 de novembre del 2013

Comença el matx de la década pel Títol: Anand vs. Carlsen



Comença el Campionat del Món d'Escacs més interessant de la década entre el gran Campió Anand Viswanathan i el prodigiòs Magnus Carlsen. El noi norueg assenyalat per fer història s'enfrontará al llegendari jugador hindú a Chennai (India) del 7 al 28 de novembre del 2013. La majoria indica a Magnus com a favorit clar tot i jugar "fora de casa"; el seu domini internacional i els seu brutal Elo (2870) sembla indicar que la cosa clourá amb la clara victòria del nano de 23 anys. Però no oblidem que Anand és encara un gran jugador i en la recta final de la seva brillant carrera, s'està preparant com mai. L'Hindú, ha perdut 6 kilos durant la seva preparació pel matx i si recupera el seu millor nivell tot pot passar, no oblidem que té més experiència. Tot lo que envolta al duel, és un secret: no sabem els analistes de cada equip per no donar pistes sobre les obertures preparades!.Aquí us deixo l'enllaç de la web oficial perque seguiu el major combat de la década en directe a partir de les 11h 30' (hora nacional) i no us perdeu aquest matx històric chennai2013.fide.com  . També us deixo una enquesta a la columna de la dreta i el calendari de joc, ja que tot i que la inauguració és el dia 7, les partides començen el dia 9 i això pot despistar. Qui guanyarà? Carlsen esclafará Anand fent les postures rares de mico que sol fer (foto) o bé Vishy donará un meravellós cop de classe sobre el tauler sense fer "l'Indiu". Qui sap!!! L'unic que no pot passar és que us ho perdeu!!! Preparats, llestos, ja! Que comenci l'espectacle! El Campionat del Món d'Escacs més emocionant desde la desaparició de Garry Kasparov!


CALENDARI "MATX" PEL TÍTOL MUNDIAL 2013 ANAND-CARLSEN:
7 de novembre: Cerimònia d'inauguració i sorteig de colors (12h 30')
9 de novembre: 1era Partida (11h 30')
10 de novembre: 2ona Partida (11h 30')
11 de novembre: Descans
12 de novembre: 3era Partida (11h 30')
13 de novembre: 4rta Partida (11h 30')
14 de novembre: Descans
15 de novembre: 5ena Partida (11h 30')
16 de novembre: 6ena Partida (11h 30')
17 de novembre: Descans (es canvia l'ordre de colors)
18 de novembre: 7ena Partida (11h 30')
19 de novembre: 8ena Partida (11h 30')
20 de novembre: Descans
21 de novembre: 9ena Partida (11h 30')
22 de novembre: 10ena Partida (11h 30')
23 de novembre: Descans
24 de novembre: 11ena Partida (11h 30')
25 de novembre: Descans
26 de novembre: 12ena Partida (11h 30')
27 de novembre: Descans
28 de novembre: Tie-Breaks i Cerimònia de cloenda (11h 30')