dissabte, 27 de juliol del 2013

Estimada Galícia...

Estimada Galícia, Ninin i jo t'enviem tota la nostra estima en aquests moments tant durs, de morts injustes i de patiment tant dels ferits com dels familiars. Però recordeu que en moments així surt el millor de la gent, que està sent solidària, ajudant-se de totes les maneres possibles. No oblideu que els que marxen sempre serán als nostres cors. Endavant Galícia, Catalunya us estima...

Ninín Comas
Jordi Sabater i Comas

dijous, 25 de juliol del 2013

Els franquistes del PP contra tothom!


Els franquistes del PP (No ho sabies? En quin món vius?) ara ataquen a les dones solteres i a les lesbianes prohibint-les per llei que es puguin inseminar per ser mares, ole, ole i ole, cada dia us supereu més, tros de feixistes. No teníeu prou amb els catalans? Es veu que no donem prou joc...
Bé, aquí us poso un enllaç del blog del nostre amic Andrés Hinarejos on fa un anàl-lisi molt interessant del tema:  http://ahm000e140.blogspot.com 
Per part meva només informar-vos que a més a més, han fet una altra llei on les dones que no arribin a les 24h ingressades a l'hospital per maltractaments, no tindrán dret a que es consideri un cas de violència de gènere i per tant "el mascle" podrá campar lliurement alhora que elles porten la cara marcada. I això en una època on et fan fora molt ràpidament dels hospitals. Uffff!, com es passen i no s'aturen si no ho impedim, eh?

Tot el meu suport a les dones maltractades, a les solteres i a les lesbianaes. Si cal aquí teniu el meu semen per erradicar aquesta injustícia. Un petó estimades amigues d'arreu del món i seguiu endavant!!!

dijous, 18 de juliol del 2013

Copa del Món Fide 2013 a Trömso.



A la ciutat noruega de Trömso es disputará de l'11 d'agost fins el 3 de setembre la Copa del Món Fide 2013, que dóna dues places pel proper Torneig de Candidats. 128 jugadors/es s'emparellarán, eliminant-se a 2 partides de ritme clàssic (1h 30' x 40 moviments + 40' a "finish", amb 30'' per jugada feta),a exepció de la final que será a 4 jocs. En cas d'empat a 1 punt, disputarán els desempats el dia assignat per aquest fet i que d'altres aprofitarán per descansar. En aquest cas primer es juguen 2 partides de 25' (+10'' x mov); si cal, 2 més a 10' (+10'' x mov); seguit de 2 més a 5' (+3'' x mov). I si encara la cosa enmalalteix amb l'igualtat, un armaggeddon de 5' obligats a vèncer contra 4' (amb l'empat a favor), amb 3'' de bonificació per moviment si es passa de la jugada 60. Algú plorará una mica mentre seguiu les partides a www.chessworldcup2013.com

4 serán les noies que lluitarán a un univers molt mascle: Anna Ushenina (Campiona del Món), l'ex-campiona Hou Yifan, Daisy Cori de Perú com en Beto (no confondre amb la Daisy d'en Donald -foto-) i la millor de tots els temps, la gran Judith Polgar. A continució els possibles vuitens de final, afegint entre parèntesi candidats més o menys perillosos que es trobarán pel camí:

- Aronian versus Morozevich
- Kamsky versus Mamedyarov (Shirov)
- Grischuk versus Svidler ó Radjabov (Bruzón)
- Karjakin versus Wang Hao

-Caruana (Fressinet) versus Leko ó Giri
- Gelfand (Bacrot) versus Lenier Dominguez ó Vachier-Lagrave (Judith Polgar)
- Kramnik versus Ivanchuk (Adams)
- Nakamura versus Ponomariov (Jobava)

La Campiona del Món Anna Ushenina comença contra Peter Svidler (uf!) mentre que l'espanyol no català però molt maco "Paquito" Vallejo va per la zona de Grischuk, trobant-se abans però, homenots com en Zvjagintsev. I ara el calendari de lluita:

1a Ronda: 11-12 d'agost, desempats o descans 13 d'agost
2a Ronda: 14-15 d'agost, desempats o descans 16 d'agost
3a Ronda: 17-18 d'agost, desempats o descans 19 d'agost
Vuitens de final: 20-21 d'agost, desempats o descans 22 d'agost
Quarts de final: 23-24 d'agost, desempats o descans 25 d'agost
Semifinals: 26-27 d'agost, desempats o descans 28 d'agost
Descans 29 d'agost
Final 30-31 d'agost i 1-2 setembre, desempats 3 setembre

Als enllaços de www.chessbase.com  i www.europe-echecs.com gaudireu de les millors cròniques i en d'altres links per veure els "getos". Bona sort i que ho seguiu en directe!

dimarts, 16 de juliol del 2013

Grand Prix Fide: Qui necessita Paris?



Shakhriyar Mamedyarov ha vençut a la cinquena Prova del Grand Prix Fide disputada a Beijing (Xina) amb un total de 7 punts sobre 11 possibles i per devant d'un lluitador Alexander Grischuk amb 6'5 punts. El tercer lloc compartit entre Leko i Topàlov (6 punts), fa que aquest darrer es proclami Campió absolut del Grand Prix i s'endugui una de les dues places directes pel Torneig de Candidats que es jugará al març del 2014. Felicitats Vesselin!

Tal com s'esperava la llista d'il.lustres el.liminats ha estat llarga i ara només tenim un guanyador i 3 jugadors que matemàticament poden agafar la segona plaça classificatòria pel proper Candidats. Els jugadors disputen 4 de les 6 proves i sumen les tres millors puntuacions. En negreta els resultats vàl.lids.


La situació està així...
Vesselin Topàlov: 410 punts, participació closa com a Campió i ja classificat pel Torneig de Candidats 2014. (170 + 140 + 100 + 45)

Shakhriyar Mamedyarov:  390 punts, participació closa. (170 + 140 + 80 + 20)

Alexander Grischuk: 315 punts, disputará la sisena i darrera Prova a Paris. (140 + 90 +85 + ?)

Fabiano Caruana: 305 punts, disputará la sisena i darrera Prova a Paris. (125 +100 +80 + ?)

Grischuk i Caruana necessiten un victòria en solitari a Paris per superar a Mamedyarov i totalitzar els 400 punts en el cas de Grischuk o 395 en el cas de Caruana, que donarien el biltllet pel Candidats. Altres jugadors ben classificats ja no ténen opcions matemàtiques i els queda o bé la Copa del Món, o esperar el proper cicle o viure en l'ignorància creient que jugarán un altre cicle algún dia. Tràgic...

dimecres, 10 de juliol del 2013

Hostalric mon amour!


Diumenge passat el Club d'Escacs Hostalric va inaugurar brillantment la seva nova seu organitzant el I Interclubs Vila d'Hostalric, on vam tenir el plaer de ser convidats juntament amb el Llinars. Local preciós amb les fotos dels 19 Campions del Món (inclosos els semi-desnatats Fide), i la sensació que en Joan Fontanillas i l'Ariadna Moreno estarán molt ben acompanyats per la gran família Hostalriquenca. ¡BRILLANTE FUTURO OS ESPERA NOBLE CABALLERO I GENTIL DAMA!  Aquest nou club es confirma com a estimat tot i la seva joventut, tot es bó en ell;  les persones, l'ambient creat per elles, el local (molt acollidor per cert), els pica-pica i els trofeus amb la històrica muralla del poble, porta de Barcelona inclosa. Sense dubte un mati fabulòs que em va deixar feliç amb cara de Nunyesss sumant "l'eurossss". Bon viatge tinguis Club d'Escacs Hostalric!!! I per molts anys!!!                                          

dissabte, 6 de juliol del 2013

Vergonya: Xina censura el seu propi Grand Prix!!!



La vergonya ha tornat al món dels escacs i ho ha fet un dels, per desgràcia, centenars de països on els drets més bàsics son trepitjats. En aquest cas ha estat la República Popular de la Xina, que de popular poca i de repùblica encara menys. Aquests son els fets.

Del 3 al 17 de juliol s'està disputant a Beijing (capital xinesa) la cinquena (de 6) prova corresponent al Grand Prix Fide. Normalment en les proves Fide (com en d'altres grans torneigos), mentre veus les partides en directe, hi ha un enllaç-video on pots gaudir dels jugadors o jugadores en viu i on, un cop closes les partides, es comenten pel públic. Doncs bé, l'organització no ha facilitat aquesta opció i es renta les mans amb un enllaç per baixar-se les rodes de premsa hores després, és clar, un cop visionat que no s'hagi dit res que no interessi al govern xinès. Sencillament vergonyòs, però no per això inesperat.

Els dos jugadors locals que participen en aquesta prova, Wang Hao (2752) i Wang Yue (2705) estarán probablement més preocupats del que dirán que de les jugades fetes. Lamentable fet. Què hi farem si el tema polític ho porten uns feixistes en tota regla. Un altre èxit doncs, de la respectadíssima Fide. Un altre...

dimarts, 2 de juliol del 2013

El misteri de Teimur Radjabov...



A l'azerbaidjanès Teimur Radjabov li passa alguna cosa. Fa poc estava en un gran moment; número 4 mundial segons les llistes d'Elo, es va presentar al Torneig de Candidats de Londres com la possible sorpresa a ulls d'alguns entesos. Però va resultar un campionat massa dur per algú que encara necessita madurar a nivell d'aspirant al títol mundial. Això si arriba perque tothom té límits. En qualsevol cas, un Candidats és un Candidats i pot ser esclafant pel més pintat, però el que no és normal és el que ha estat passant durant els mesos següents. Lògic és baixar de la posició privilegiada de número 4 mundial, està molt cara, però el que no és tant normal son les dues retirades consecutives (just abans de l'inici) en torneigos de l'importància com els de Thessalònica i Beijing, corresponents al Grand Prix Fide i que dóna dues places pel proper Torneig de Candidats (març 2014). Què li passa? I com és que avisa de les seves retirades un o dos dies abans de l'inici com feia el maleducat d'en Rafa Nadal? És quelcom de salut? Molta sort, potser et caldrà; i un dia sabrem què passa amb el misteri de Teimur Radjàbov. Tard o d'hora sortirà a la llum...