divendres, 29 de juny del 2012

I Campionat Mundial sense Mon: avui segon assalt.

Aquesta tarda a les 17h es disputa la segona partida corresponent al I Campionat Mundial sense Mon (res a veure amb els MON, je, je), on l'Erik Pascual tot i la derrota (dignisima) del primer joc tornará a demostrar el coratge d'un lleó devant un Saba sense sentiments de cap tipus. Ninin será a la sala i firmará autògrafs als aficionats que vinguin.

Oblideu per unes hores que Espanya ha arribat a la final de l'Europeu, que Fernando Alonso ha fet una de les millors curses de la seva carrera, que Rafa Nadal ha perdut en 2a ronda a Wimbledon perque l'ha perjudicat l'herba de color verd i el sostre anti-pluja, que quan no hi és (a Paris) li perjudica també, etc; veniu a veure a l'autèntic heroi, l'Erik. No us ho perdeu!

divendres, 22 de juny del 2012

Oscar Ruiz imparable!

L'Oscar Ruiz va tornar a vèncer a la 8ena Prova del VIè Circuit Ràpid Sant Martí 2012 i es destaca enormement a la classificació general. Aquest any ha disputat 7 de les 8 Proves amb un balanç de 5 victòries i 2 segons llocs; sense dubte va llençat pel títol. De fet ja podría ser campió a la 9ena Prova (19 setembre) encara que el més segur será que ho aconseguirà a la 10ena (de 12) el proper 3 d'octubre.
David Poyato (que em va superar fent una gran partida) lidera la classificació dels sots-16 amb 6 punts, la resta van amb 0. La de veterans la lidera Joaquim Pujal (10 punts), seguit de Jesús Ferrer (6) i Josep Gomez (5).

Per altre banda es va aconseguir una participació récord amb 34 escaquistes (total absolut 62) tot i la inflamable calor que ja ha arribat directement del Corte Inglés. Què bé!

dimecres, 20 de juny del 2012

Contra la crisi: MODA!

Encara que ja estigueu farts d'escoltar que la crisi és bona perque estimula l'enginy, no ens enganyem: és cert. L'ajuntament de Barcelona líder en cosetes d'aquestes, està fent servir la MODA MÉS VANGUARDISTA per estalviar pel-les i no tenir que retallar en sanitat ni en educació. Parlem dels nous dissenys de mini-trofeus de festa major. Al Sant Martí ja han arribat 10 exemplars (4 de mini-grans, 3 de mini-mitjans i 3 més de mini-mini's). Son super-cucos, guais, xaxis-pirulis i no deixen de cap manera en mal lloc als clubs i/o d'altres entitats que els entreguen: no son responsables. A més a més no ocupen quasi espai a casa i no t'esbronquen; coses com: "un altre trofeu?, no sé què em farem de tú!", ja no ho sentirem en una bona temporada.

A la foto, el nostre jugador Javier Rios amb model de samarreta de cotó 100% d'ovella (com el meusss!), rep un mini-trofeu dels super-mega-fashion de mans de l'encantadora Cònsul Primera d'Ecuador, la senyoreta Lucia Pazmiño (amb model d'estiu Louis Vuitton) signe inequívoc de la importància de la nova tendència. Així doncs si entreguem els mini-trofeus al Open Internacional d'estiu, tothom dirá que el Sant Martí està a la última. Prepareu-vos aviat arribarán als vostres clubs. Què bé, amb mesures d'aquestes aviat acabará la crisi!

dimarts, 19 de juny del 2012

10 anys sense David. T'estimo amic meu!

Es compleixen 10 anys de la mort del Gran Mestre David Garcia Ilundáin. Més enllà dels típics homenatges que li poden fer a l'escaquista , jo li vull fer a un bon amic. Mai oblidaré com eres d'honest, noble, sincer, un punt de tímid, respectuós i bona persona sempre disposada al que calgui, com tampoc el gran sentit de l'humor i la lucidesa mental que demostraves amb creativitat en tot el que feies. T'en vas anar massa aviat, als 31 anys i vaig entendre lo fràgil que és la vida i com tots l'hem de valorar, cada minut. Sempre t'estimaré amic meu.

Si Déu existeix, un dia m'haurá de donar explicacions i en tot cas, perdonar la meva ignorància davant d'un fet injust. Quina ràbia que no hi siguis, el món és millor amb persones com tú...

dilluns, 18 de juny del 2012

Campionat Mundial sense Mon (I): Erik el guerrer!

Aquest divendres es va disputar la primera partida del famòs "matx" que m'enfronta amb la jove promesa santmartinenca Erik Pascual. Tot i els nervis i la pressa de tots 2!, per que jo arribès a la junta que començava en principi sobre les 18h, vam poder fer una partida entretinguda, on l'Erik va demostrar que serà més bo del que alguns creuen. Va fer força bona obertura contra la meva Grünfeld i l'esperit de guerrer el va fer aguantar força estona. "Pasqui" va gastar quasi la meitat del temps i va abandonar on d'altres no son tant senyors. Tot una lliçó per alguns! Després vam fer l'anàlisi-classe, veritable objectiu de les sessions.

L'ànec i entrenador Kaspátov Pascual va seguir les incidències del joc (veure foto inferior) mentre Ninin Comas no va poder venir perque s'estava assecant d'un bany sorpresa unes hores abans. Ninin ha garantit la seva presència a les altres 3 partides, la propera el divendres a les 17h. Mercès al Javi Rios, fotògraf de luxe i molta sort Erik!, per les properes. Aquí us deixo la transcripció del joc, no està malament per "només" un 1700...

Campionat Mundial sense Mon (1a Partida):

Blanques: Erik Pascual i Galindo - Negres: Jordi Sabater i Comas
1. d4, Cf6; 2.c4, g6; 3. Cc3, d5; 4. e3, Ag7; 5.cxd5, Cxd5; 6.Ac4, c6; 7. e4, Cxc3; 8.bxc3, c5; 9. Ae3, Cc6; 10. Ce2, cxd4; 11. Cxd4, Ad7; 12. Dd2, 0-0; 13. 0-0, Tc8; 14. Ab3, a6; 15. Tac1, Ca5; 16. Ad1, Cc4; 17. Dc2, Cxe3; 18. fxe3, Db6; 19. Db3, Dxb3; 20. Axb3, Ac6; 21. Cxc6, Txc6; 22. c4, Tfc8; 23. c5, e6; 24. Tfd1, Txc5; 25. Txc5, Txc5; 26. Td7, Tb5; 27. Td8+, Af8; 28. Aa4, Tb1+; 29.Rf2, b5; 30. Td1, Tb2+; 0-1

Les altres fotos...

dijous, 14 de juny del 2012

Dimecres 20 toca Circuit! + una crítica...

Aquest proper dimecres dia 20 de juny es disputa la 8ena (de 12) Prova del VIè Circuit Ràpid Sant Martí 2012 a les 19h a la seu del club sala 606. Aquesta será la darrera abans de la pausa estiuenca: al setembre torna la competició.

Deixant de banda aquesta informació, m'agradaría fer una crítica. Nosaltres tenim un bon ambient al club i (excepte el Trofeu Fundació) tots els torneigs estan oberts a tothom. Estem encantats de que vingui gent d'altres llocs, ens coneguin i participin; ens fem amics i això no té preu. L'únic que demano es que no es donguin dues coses que de vegades passen:

1) Venir a crear mala maror queixant-se i reclamant de tot, demanant tonteries al organitzador per retardar l'inici de l'event, fen-t'ho constantment i a més a més fer trampes o "dissimulat" joc brut.

2) Apuntar-se a campionats, després no venir i/o retirar-se i no dir res, entre d'altres tonteries que només dónen feina i deixen a gent sense jugar alguna ronda dels suïssos. L'any passat vaig preguntar i van respondre per quedar bé, però aquest any la mateixa persona ho ha fet, jo no he dit res i encara no tinc notícies seves. Interessa deixar bé la imatge per internet però a qui et rep amb els braços oberts que el donguin pel sac, no?.

Espero que no torni a passar (ja son 5 persones en els últims dos anys i mig i 3 d'elles reincideixen), a part de això la resta sempre ha estat collonuda i us convidem a compartir la joia dels escacs i la amistat amb nosaltres. Però els torracollons, si us plau, quedeu-vos a casa o canvieu d'actitud, no sigui que tingui que començar a fer llistes. Moltes gràcies.

dilluns, 11 de juny del 2012

Cap de setmana ràpid a Sant Martí i al Besòs

Norberto Moreno guanyà el IXè Torneig Ràpid Sant Martí 2012 que es va disputar el dissabte matí a la sala d'actes i on es va entregar a més a més els premis del IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012. Podeu veure un gran article amb genials fotos d'en Ricard al http://elblogdecatulo/ , on també vam entregar 3 plaques d'homenatge a tres il.lustres veterants dels club, Joaquim Pujal, Jesús Ferrer i el gran Antoni Ballvé (foto amb la seva meravellosa dona).

A la tarda exhibició en tauler gegant al Besòs i el diumenge al matí el XIXè Social Besòs que aquest any es va endur en Luis Sánchez. Com que les cròniques d'en Joan Fontanillas al blog de Catulo son insuperables, aquí només afegeixo els resultats del diumenge (que son els que tinc a les mans), afegint el molt bon campionat que van fer l'Ariadna Moreno i el senyor Rogelio Gombau, veï besonenc que va fer la millor actuació de la seva carrera. Felicitats macos!

XIXè Social Besòs (Fase Prèvia / Grup "A"/ En negreta classificats Fase Final):

1. Jordi Sabater: 4'5 / 5 (8'25-Sonnen/Berg + 0'5 Part + 18 Kash + N Color)
2. Luis Sánchez: 4'5 / 5 (8'25-Sonn/Berg + 0'5 Part + 18 Kash + B Color)
3. Javier Rios: 3 / 5
4. Xavier Valera: 1'5 / 5
5. Andrés Hinarejos: 1 / 5
6. Primitivo Corral: 0'5 / 5

XIXè Social Besòs (Fase Prèvia / Grup "B"/ En negreta classificats Fase Final):

1. Norberto Moreno: 7 / 7
2. Antonia Pérez: 5'5 / 7
3. Joan Fontanillas: 4'5 / 7
4. Ariadna Moreno: 4 / 7
5. Demetrio Cobo: 3'5 / 7
6. Rogelio Gombau: 2 / 7
7. Alex Checa: 1 / 7
8. Jordi Cárdenas: 0'5 / 7

XIX Social Besòs (Fase Final/ En negreta Pódium Final):

1. Luis Sánchez: 4 / 5
2. Javier Rios: 3 / 5 (6'5-Sonn/Berg)
3. Norberto Moreno: 3 / 5 (6-Sonn/Berg)
4. Joan Fontanillas: 2 / 5 (4'5-Sonn/Berg)
5. Jordi Sabater: 2 / 5 (4-Sonn/Berg)
6. Antonio Pérez: 1 / 5

ROGER SALVO VISITANTE ILUSTRE NÚMERO 1

dimarts, 5 de juny del 2012

Joaquim Pujal guanya merescudament el IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012

Només li va caler dosificar la seva ventatja per aconseguir un triomf molt merescut. En Joaquim Pujal es va endur el Torneig amb una actuació excel-lent (independentment dels punts fets que ja son molts!!!), invicte i va inscriure llur nom al palmarés del campionat. Moltes felicitats!!! I ara a pel premi de CATALÀ DE L'ANY!!!

En Josep Gomez va endur-se el de millor veterà i David Poyato (si, si el CAMPIÓ DE CATALUNYA DEL JEEC) el de -16, compensant la mala fortuna de l'any passat on se li va escapar per un pél de perruca. També cal destacar la gran actuació de Luis Antequera amb 4 punts tot i la enorme mala sort dels pebrotets que va tenir en els emparellaments. ¡Grande Luis!.

El dissabte a les 9h 30' fem a la sala d'actes el IXè Torneig Ràpid Sant Martí 2012, entrega de premis d'ambdós competicions i "ganxitisme" del bó. Veniu a jugggar no us ho podeu perdre!

Classificació Final IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012:

1. Joaquim Pujal: 7'5
2. Andrés Rojas: 7'5
3. David Vivancos: 6'5
4. Javier Rios: 5'5
5. Jordi Sabater: 5
6. Josep Gomez: 5
7. Andrés Hinarejos: 5
8. Jonathan Aranguiz: 5
9. Xavier Valera. 5
10. Carlos Vigier: 4'5
11. David Alberto Martinez: 4'5
12. Luis Antequera: 4
13. Alejandro Layunta Villarejo: 4 punts
14. Carlos Fuentes: 4
15. Joan Salgado: 4
16. Fernando Poyato: 3'5
17. Alexandre Layunta Marquina: 3
18. David Poyato: 3
19. Alex Checa: 3
20. Andreu Rojas Roldán: 1'5
21. Erik Pascual: 1
22. Aneta Kaczmarska: 1
23. Laura Domenech: 1
24. Norberto Moreno: 0 (al final no pudo venir y quedó tercero en el Social Colón)
25. José Manuel Fernández: 0

Palmarés absolut a la columna del costat.

dilluns, 4 de juny del 2012

El C.E. JÚPITER torna a Tercera Divisió!!!

Zacabó que et preguntin a quina categoria juga el Jupi, si és molt avall, que si "no era un gimnàs?", bla, bla i totes aquelles qüestions que ens tocàven tant el pebrotets, zacabó per sempre. El Club Esportiu Júpiter torna a la Tercera Divisió de la mà del messies Juanjo García i uns jugadors que ho han donat tot, amb qualitat i patiment i que son un grup saníssim i agaït amb l'afició, suficient per no deixar-los mai i menys amb dies com aquest, molt difícils (i per sort feliços). 185 kilòmetres amb 2 autocars de seguidors, uaaargh, la marabunta jupitera, un dia genial i guió perfecte per la història. Moltes felicitats Campions!!! No podia ser d'una altra manera, és clar...

Tiembla Chelsea, Juanjo no té límits ni es buida!!!