dijous, 31 de maig del 2012

Anand Campió + Sorteig 7ena ronda

Després d'unes partides clàssiques una mica aburridotes, es va disputar el desempat semi-ràpid entre Anand i Gelfand. Aquesta vegada els jugadors van lluitar de valent i es va poder gaudir d'un gran combat on l'hindú va vèncer per 2'5 a 1'5 punts imposant la seva gran tècnica a ritme ultra-ràpid. Independentment del vergonyòs sistema de desempat (via reglament-fide) Vishy mantindrá la corona merescudament i el món sap que el Titol està en bones mans.
En les mans d'un gran campió que celebrará la seva cinquena proclamació sigui el format que li posin devant: eliminatòries, torneigs, "matxos", el que vulguin. Anand dona bona imatge dels escacs, és educat, elegant, modest, treballador, bona persona i cuida la seva cultura: parla anglès, francès, castellà, i la tira de llengües i dialectes de la India i a més a més, està graduat en comerç i no està tarat, que per començar ja és molt. Felicitats!!!

Per altre banda aquí us deixo l'emparellament de la 7ena ronda del IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012:

1. Josep Gomez (4'5) - (5'5) Joaquim Pujal
2. Jordi Sabater (4'5) - (4'5) Andrés Rojas Fernández
3. Javier Rios (4) - (4) David Vivancos
4. Carlos Fuentes (3) - (3) Alejandro Layunta Villarejo
5. Andrés Hinarejos (3) - (3) Jonathan Aranguiz
6. Xavier Valera (3) - (3) Luis Antequera
7. David Alberto Martinez (2) - (2) David Poyato
8. Alexandre Layunta Marquina (2) - (2) Carlos Vigier
9. Andreu Rojas Roldán (1'5) - (2) Joan Salgado
10. Érik Pascual (1) - (1) Alex Checa
11. Laura Doménech (0) - Descansa

+4 no emparellats

dimecres, 30 de maig del 2012

Mundial: minuts finals + sorteig Actiu demà.

El sorteig de la setena ronda del IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012 será finalment publicat demà a les 12h. La possible retirada per causa major d'un jugador ha provocat aquest lleu retard poc important. En qualsevol cas, les meves disculpes.

Si parlem del Mundial d'escacs, podem informar-vos que a partir de les 10h del matí "spanish hour" es disputará l'esperat desempat (i vergonyòs reglamentàriament parlant) entre Anand i Gelfand a 4 partides semi-ràpides (25' + 10" x moviment). De persistir l'empat (Dios os libre) es disputarán fins un màxim de 5 "matxos" de 2 partides ràpides per decidir el campió. El ritme és de 5' + 3" x moviment. I si encara persistís la igualtat (no crec) arribaríem al TERRIBLE ARMAGGEDON SHWARZZENAGGER on a una única partida rapideta es decidiria el Campió Mundial de ritme clàssic (eing?). Sería a 5' blanques (obligades a guanyar) contra 4' negres (amb l'empat és suficient)més increment de 2" si s'arriba al la jugada 60. Esperem que això no passi i molta sort a l'Indú i a Mr. Bean, que tots 2 son molt macos. Aaaaay, quins temps els del Kasparov-mega-batallador i com el trobem a faltar, oi?

dilluns, 28 de maig del 2012

Joaquim Pujal "May Feivourit"

Dan-dan-dang-dan-dan-dang; tu-ru-tu-ru-run. Un imparable Joaquim Pujal (5'5/6) lidera amb solvència el IXè Torneig Actiu Sant Marti 2012; ell es "May Feivourit" per la victòria final. Andrés Rojas (Luck soy tu padre), Jordi Sabater (Tricampió semi-calb) i Josep Gomez (Campió al 2008) amb 4'5 punts també tenen opcions si fan una matinal ideal. Els "tapats" David Vivancos i Javier Rios (4 punts) tindrán bon calendari per fer-se veure a dalt just a la fi del campionat. A la classificació de joves peluts sots-16, David Poyato (2 punts) té clar avantatge sobre Érik Pascual (1 punt), però qui sap què pasará. Per altre banda vam rebre la calurosa visita d'en Roger Salvo que amablement va aguantar les meves teories filosófiques sobre les tortures als finals de partida; gràcies maco. Així doncs, aquest dissabte es dicta sentència al ja famós Torneig Actiu Sant Marti, mundialment conegut com les semi-ràpides de pensar. Emparellament dimecres a les 12h 30' al teu blog preferit, és clar.

Classificació Provisional (6 de 9 rondes):

1. Joaquim Pujal: 5'5 punts
2. Andrés Rojas Fernández: 4'5 punts
3. Jordi Sabater: 4'5 punts
4. Josep Gomez: 4'5 punts
5. Javier Rios: 4 punts
6. David Vivancos: 4 punts
7. Fernando Poyato: 3'5 punts
8. Xavier Valera: 3 punts
9. Andrés Hinarejos: 3 punts
10. Jonathan Aranguiz: 3 punts
11. Alejandro Layunta Villarejo: 3 punts
12. Carlos Fuentes: 3 punts
13. Luis Antequera: 3 punts
14. David Alberto Martinez: 2 punts
15. Carlos Vigier: 2 punts
16. Alexandre Layunta Marquina: 2 punts
17. Joan Salgado: 2 punts
18. David Poyato: 2 punts
19. Andreu Rojas Roldán: 1'5 punts
20. Érik Pascual: 1 punt
21. Aneta Kaczmarska: 1 punt
22. Alex Checa: 1 punt
23. Laura Domenech: 0 punts
24. Norberto Moreno: 0 punts (Com busca el títol al Social Colón no arriba a temps)
25. José Manuel Fernández: 0 punts

divendres, 25 de maig del 2012

Júpiter a prop de l'ascens a Tercera Divisió!!!




El Club Esportiu Júpiter és molt a prop d'aconseguir tornar on li pertoca per historial: la 3a Divisió absoluta de futbol espanyol estatal-nacional. Després de molts anys sent un gimnàs/negoci i deixant el futbol de la mà de GOD, es va decidir fer un projecte que amb molt d'esforç que està triomfant. Els nois de JUANJO GARCÍA (el "Messies de La Verneda", el "Guardiola del Júpiter") ténen 4 punts d'aventatge sobre el Vista Alegre per defensar el segon lloc (a manca de 2 partits =  6 punts) que dóna dret al play-off per pujar o bé l'ascens directe. Això depén del resultat d'aquest diumenge de l'eliminatòria del Prat per pujar de Tercera a Segona B. Demà passat pot produïr-se la gran festa. Diga-li al teu fill no sigui que se li passi per alt anar a l'estadi després de la ressaca del Barça-Bilbao o pitjor encara de la gran final d'EUROVISIÓ.

Per cert aquest any vaig amb Rússia. Ballen unes iaies molt simpàtiques que es salten la coreografia quan els hi surt d'allà.

dimarts, 22 de maig del 2012

Anand es recupera mega-ràpid (4-4)

Viswanathan Anand va derrotar l' israelià Boris Gelfand a la vuitena partida del "Matx" pel Títol Mundial d'Escacs just després de perdre la setena. La inmediata reacció allunya uns fantasmes amb cara de Mr. Bean just a manca de 4 partides; ara veurem quan tarda Gelfand en llençar-se a l'atac en un moment difícil sicológicament ja que la derrota ha estat en només 17 jugades i ha passat per ficar-se en una variant (amb perdó) força ridícula. A http://www.chessbase.com/ teniu la crònica oficial i l'anàlisi de com Boris es va tancar la dama. Sort a tots dos que em cauen molt bé.

dilluns, 21 de maig del 2012

Primera sessió de l'Actiu + Gelfand s'avança pel títol (4-3)

El diumenge Boris Gelfand es va avançar pel títol al campió Anand, que va fer "l'indiU" i ja està per sota al marcador (4-3), en un matx que no és tant aburrit com diuen, però quasi. Sort té el Món de nosaltres que vam donar espectacle una mica abans. Va ser el dissabte quan començà el IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012, amb la disputa de les 3 primeres rondes (de 9) on ja es va veure que tot i el sa ambient gaudit per tothom, la sang dels petits peonets taca de vermell les samarretes de Naiky o d'Áridas Spooort.
La veritat és que la combativitat arriba a extrems que em torturen els pensaments per les nits. He vist pares devorant als fills (Ahhhhhg, Darth Vader), alumnes desitjant la derrota dels esforçats professors (¡¡¡Lo que hay que ver!!!), amics perdent amics per arrossegar-se amb dama de menys ("per alfil, per alfil", que no coi, dama neta, abandona!) i moltes llàgrimes, masses. La setmana que vé, veure'm parelles de nuvis que no es dónen taules (Illescas ensenya'ls el que és l'amor!), socis del Júpiter guanyant-se entre ells i qui sap quantes barbaritats més. Broma senyors/es...

25 inscrits per disputar les "semi-ràpides de pensar" que deixen co-líders a Joquim Pujal (que va vèncer al número 1 del rànquing David Vivancos) i a Javi Rios que no necessita portar a "Hobby" -your little dog- per anar amb 3 de 3. Darrera Jordi Sabater i Fernando Poyato amb 2'5 punts, que van fer taules entre ells per  no saber-ne més. Els nois joves bé, els veterans encara millor i les noies progressant. Tot molt divertit a l'espera de la segona sessió (rondes 4-5-6) on seguirá el collonut ambient de germanor i on tothom es tornará a donar la mà com a de ser. A l'espera de l'aparició de Beto el "salsero", veieu que la nómina no està pas malament. Molta sort i no feu "L'hindiU".

Classificació provisional (ronda 3):

1. Joaquim Pujal:                          3 punts
2. Javier Rios.                              3 punts
3. Jordi Sabater:                        2'5 punts
4. Fernando Poyato:                  2'5 punts
5. David Vivancos:                       2 punts
6. Andrés Rojas Fdez:                  2 punts
7. Xavier Valera:                           2 punts
8. Carlos Fuentes:                          2 punts
9. David Alberto Martinez:             2 punts
10. Carlos Vigier:                           2 punts
11. Andrés Hinarejos:                     2 punts
12. Josep Gomez:                        1'5 punts
13. Andreu Rojas Roldan:            1'5 punts
14. Joan Salgado:                            1 punt
15. Alexandre Layunta Marquina:    1 punt
16. Jonathan Aranguiz:                     1 punt
17. EriK Pascual:                             1 punt
18. Aneta Kaczmarska:                    1 punt
19. Alejandro Layunta Villarejo:       1 punt
20. David Poyato:                            1 punt
21. Alex Checa:                               1 punt
22. Luis Antequera:                         0 punts
23. Laura Domenech:                      0 punts (Ja arribaran!)
24. Norberto Moreno:                    0 punts (T'esperem noi!!!)
25. Jose Manuel Fernández:            0 punts

dijous, 17 de maig del 2012

IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012


Aquest dissabte comença el IXè Torneig Actiu Sant Martí 2012, torneig amb "solera" que no et pots perdre (si vols ser algú en aquesta vida) i possiblement un dels únics campionats que tenim al món on, a ritme semi-ràpid pots pensar una mica bé, ja que es disposa de 30' per jugador. 3 partides per dissabte x 3 dissabtes = 9 rondes en total. Es juga el 19 i 26 de maig i el 2 de juny a la sala 606 de 10h a 13h. El "quart" dissabte dia 9 de juny es disputa el IXè Torneig Ràpid Sant Matí 2012 a la sala d'actes i un cop acavat farem l'entrega dels premis d'ambdós competicions + pica-pica del bueno. Vine i gaudeix de les semi-ràpides de pensar, home, que ja no en queden!!!

Palmarés Torneig Actiu Sant Martí i Torneig Ràpid Sant Martí:

I Edició 1996:        Santiago Barranco (Actiu)    -   Jordi Sabater (Ràpides)
II Edició 1997:       Jordi Sabater (Actiu)           -    Jordi Sabater (Ràpides)
III Edició 1998:      Ruben Murciano (Actiu)      -    Joan Fontanillas (Ràpides)
IV Edició 2000:      Jordi Sabater (Actiu)           -    Jordi Sabater (Ràpides)
V Edició 2008:       Josep Gomez (Actiu)           -    David Vivancos (Ràpides)
VI Edició 2009:      Javier Carmona (Actiu)       -     Luis Sánchez (Ràpides)
VII Edició 2010:     Manel Riera (Actiu)            -     Marc Sánchez (Ràpides)
VIII Edició 2011:    Jordi Sabater (Actiu)          -     Ismael Molano (Ràpides)
IX Edició 2012:           ???   (Actiu)                   -               ???     (Ràpides)

dimarts, 15 de maig del 2012

Antoni Ballvé és el meu ídol.

Ell no ho busca pas, però jo soc fan del Senyor Ballvé. Bondat, humilitat i honradesa son les seves lliçons diàries que jo intento apendre quan miro al meu estimat amic Antoni. Tot i els problemes de salut que pateix, ahir va donar una nova lliçó de coratge i va venir a fer una partideta al club. Ell no té cap pretensió de ser mestre però ho és, per a mi i per a molts, sense cap mena de dubte. Endavant Campió, tú guanyaràs la partida més important, ho sé!!!


M'agrada molt dir amb orgull que l'Antoni Ballvé és el meu ídol!!!

divendres, 4 de maig del 2012

XIX Social Besòs 2012

El proper dia 10 de juny a les 10 hores (Rambla Prim, 64) es disputará el XIXè Social Besòs 2012. Aquest és lúnic Social del món (o quasi) on el Torneig sobreviu a la mort del club que el va fer néixer, quines coses...

Això és mérit d'alguns veïns i sobretot del treball d'en Joan Fontanillas, tot i la llunyania que allunya de fer la feina amb més facilitats. No faltarem i gaudirem del xou. Partides a 5' a pél i sense les merdetes de les bonificacions, que et fan creure que tens temps per pensar i no només no penses, sino que t'estresses encara més. Aquí no, only diversió. Apunta't! L'entrega de premis per la tarda-nit cap a les 21h. Jo intercalaré el dinar i el ja famós (pffff!) partit de futbol que cada diumenge em manté en forma (zona foto) per poder cop... amb més energia i satisfacció.