dimecres, 22 de febrer del 2012

Norberto Moreno: REI històric del Circuit Ràpid Sant Martí.



Quan preparava aquest article històric amb les dades més rellevants del Circuit Ràpid Sant Martí, he vist que el jugador Peruano-Català Norberto Moreno ha dominat de manera bestial imposant una dictadura quasi total. És sense cap mena de dubte el millor jugador de ràpides del planeta Terra, és l'HOME MÉS RÀPID DEL MÓN. Ahhhjg! petits èssers del món escaquejat, no podeu fer res per evitar l'invasió del TOTPODERÓS en el teu tauler. O et guanya jugant bé o si no ho fa, ja et robará. Els seus poders traspassen la imaginació fins al punt que hi ha gent que diu haver-lo vist FENT MAT AMB EL REI, ahhhhhhrrrrrgggg!!!. El terror encongeix l'ànima de qualsevol i aquí us deixo les estadístiques per que no patiu quan us arribi l'hora. A dia d'avui i contabilitzant fins la tercera Prova de la sisena edició (l'actual de 2012), aquest és el palmarés de victòries en Proves, Títols i Podis Absoluts, aparteu les criatures:



Victòries en Proves del Circuit Ràpid Sant Martí (43 total):


1. Norberto Moreno: 14 (de 36 participacions)

2. Jordi Sabater: 5

3. Oscar Ruiz: 4

4. Pablo Castillo: 3

5-8. Luis Sánchez, Roger Gallo, Marc Sánchez, Ismael Molano: 2

9-16. Miquel Fernández-Diaz, Joan Fontanillas, Evarist Pérez, Manel Riera, Fernando Poyato, Eduard Pariente, Eduardo Arilla, Francisco Javier Ramón: 1

+ 1 Prova suspesa (2009)



Títols Absoluts del Circuit Ràpid Sant Martí (5 en total):


1. Norberto Moreno: 4 (2008-2009-2010-2011)

2. Jordi Sabater: 1 (2003)



Pòdiums Absoluts del Circuit Ràpid Sant Martí (5 complerts):


1. Norberto Moreno: 4 (4 Or: 2008-2009-2010-2011)

2. Jordi Sabater: 4 (1 Or: 2003 - 2 Argent: 2008-2009 -1 Bronze: 2010)

3. Manel Riera: 2 (1 Argent: 2010 -1 Bronze: 2003)

4. Eduard Pariente: 1 (1 Argent:2003)

5. Pablo Castillo: 1 (1 Argent:2011)

6. Fernando Poyato: 1 (1 Bronze:2008)

7. Javier Rios: 1 (1 Bronze:2009)

8. Luis Sánchez: 1 (1 Bronze: 2011)



Tothom de genolls davant de sa majestat NORBERTO MORENO. Llarga vida al REI. Uau!!!

divendres, 17 de febrer del 2012

Vidres versus Saba: Història (aquest cop) amb final feliç.



El dilluns passat a primera hora de la tarda i fent nateja dels vidres de la casa, vaig patir un accident sense consecuències preocupables (ara que ja ha passat, és clar) per la meva salut i que va ser una experiència per reflexionar sobre la vulnerabilitat de la vida. L'escala que amb tant de compte col.loco bé, amb fins i tot certa dèria per la seguretat, rellisca inexplicablement i es desplaça lo suficient per tirar-me al pati interior del meu bloc. Per sort puc agafar-me a lo semi-spiderman per no trencar-me el cap o pitjor i em salvo però trenco un dels vidres i em clavo uns quants trossos petits i un de més gran. Tot i l'ensurt conservo el cap fred (jo mateix em vaig sorpendre de no fer cap renec) i la calma és part del meu estat d'ànim i del meu esperit. Desclavo, desinfecto, escombro, recullo i al metge. Despres final feliç. M'en adono de la quantitat de diapositives que la gent ha de veure a ritme super-ràpid abans de morir, quina feinada contrarellotge!!!, je, je. Passo de fer-ho, millor ser amic de la barana, però sé en qui he pensat en aquells moments. Ara faig conyeta, soc de la broma, però dins meu conservo la imatge (parlant molt seriosament) de qui estimo i aqui he de cuidar. Sempre que hem cuidi a mi mateix amb garanties. El dimarts a la tarda ja era al club d'escacs fent classe i dissimulant el dolor que encara em fa l'avantbraç dret. El somriure de la Laura i en Xavier em reforçen per dins.




Diuen que soc un gran actor quan es tracta de no preocupar els altres i fotre'm a l'esquena el que toqui. Qui sap si faig bé, en tot cas la meva intenció és bona. Mercès de tot cor als que savent els fets m'heu preguntat com estic. Sempre formareu part de les meves diapositives i aquest article és un homenatge a vosaltres.

dimarts, 7 de febrer del 2012

THE SABA CHESS TEN COMANDAMENTS





Aquests son els 10 manaments de Saba si vols passar pel món dels escacs fent el bé i amb honorabilitat i respecte:




1) Estimarás els escacs per sobre de tot. Si cal abandona la teva dona els divendres a la nit per un torneig que acavi a les 02h de la matinada. Si no vol problemes conjugals haver federat. Més dones federades cony, així exterminarem el masclisme per sempre.






2) No anomenarás els escacs en vá. Tot el que faci promoció del nostre noble y profitós joc será amb el teu suport, encara que creguis que no és un esport, posa cara de que sí ho és. Els escacs només té virtuts i aventatges, a no ser que tinguis 2600 Elo i no sàpigues relacionar-te amb la gent per culpa d'una malaltia mental crònica.




3) Santificarás les Festes. Anirás a jugar els diumenges i santificarás de tot cor les festes i d'altres activitats de la Federació Catalana (Per Equips, Copa Catalana, Festa Catalana, Casino, etc.), i encara que et facin alguna trampeta, tú posa bona cara sempre, que la gent ha patit molt a la vida. A sobre que ells (la Federació) aguanten que pagues tard les quotes i et queixes del mal càlcul del teu Elo, dels emparellaments, etc., quan sol estar tot bé. Prou feina els dones desagraït perepunyete...




4) Honorarás els teus pares esportius. No oblidis mai qui t'ha ensenyat a jugar, qui et dóna o ha donat classes i sigues agraït donant alguna al teu club. Sobretot RECULL LES PECES MALPARI... i quan marxis a triomfar a Divisió d'Honor, eeeh!, no oblidis els teus humils origens i saluda a les persones, que no costa res fill de p...




5) No matarás. Encara que el teu rival sigui un trampós de meeeerd... o pitjor encara, et vulgui fer passar a tú per trampós i s'ho mereixi, no el matis. Les seves peces si però a ell FISICAMENT NO POTS.




6) No cometrás actes impurs. No farás trampes de cap mena. No mirarás al vàter ordinadors o mòvils durant les partides, ni analitzarás en veu baixa amb el teu company d'equip, si, si, el tauler nº1 possiblement MC, mentre jugues contra un 1700. NO BUFARÁS CONSTANTMENT A LA CARA DEL RIVAL DURANT 5 HORES NI DONARÁS PATADETES PER SOTA LA TAULA. No serás un cabró i respectarás el 50% de l'espai vital-físic, tant a sobre com a sota de la taula. No et tirarás pets devant el rival i anirás dutxat a jugar les partides, marran...




7) No robarás. Aquesta és la més difícil, amic pecador, ja que qui més qui menys s'arrossega com un gos (sobretot al Per equips o a les ràpides) en veient l'incompetència del rival quan estás perdut com una rata. Amb lo bé que t'havia jugat abans. Tampoc robarás ELS BOLIS DELS ALTRES.




8) No dirás falsos testimonis ni mentides. Quan et preguntin qué has fet en tal partida, primer dirás el resultat, en comptes d'explicar una excusa decorada de troles per justificar la teva sorprenent falta d'invencibilitat. No manipularás les realitats quan el teu rival ha estat millor i t'ha guanyat en 7 jugades, idiot... Si guanyes per incomparexença no és per que et tinguin por, tros d'as...




9) No consentirás pensaments ni actes impurs. Respecta a les dones i/o homes amb qui juguis i deixa de mirar-li la pitrera o el paquet tota l'estona. A més a més ella segurament juga millor que tú i et fará mat o sigui que més respecte, capull.... Defensa-les quan algú digui d'elles que son coses lletges o que juguen menys perque no son intel-ligents. Ja ni ha prou de sentir aquesta merd... Per altre banda rentat amb aigua i sabó les mans abans de sortir del bany, encara que tinguis destrets de temps por...




10) No cobdiciarás victòries alienes. Apaludeix al rival quan guany un trofeu, encara que no s'ho mereixi tot i haver fet 3'5 punts més que tú i tenir 378 punts Elo de més. Encara que tiri el trofeu al contenidor de la sortida, no siguis envejòs. Si guanyes respectarás al rival i no saltarás com un futbolista celebrant un gol d'avant d'ell i com si fos la victòria de la teva vida. Encara que ho sigui.




Si segueixes aquests THE SABA CHESS TEN COMANDAMENTS estarás honorant allò a que et dediques i comparteixes amb els altres. Plora com Federer, mira pelis de Charlton Heston i serás respectat pels segles dels segles, amém.