diumenge, 25 de setembre del 2011

Dissabte arrenca el XXIXè Social Absolut Sant Martí 2011



Aquest dissabte 1 d'octubre a les 16h 15' arrenca el XXIXè Social Absolut Sant Martí 2011. A un ritme de 90' + 30'' per moviment i durant 8 dissabtes podrem gaudir del Torneig amb més "solera" de l'entitat, on retrobar-se amb companys que quasi no veus durant l'any és molt agradable, al temps que s'obre el club al barri. Més endavant i amb l'inscripció tancada ja farem un anàl-lisi de com es presenta el Campionat (favorits als diversos premis, participació, etc.). No us perdeu aquest esdeveniment mundialment conegut i veniu al club!!!

dijous, 22 de setembre del 2011

Tancat el tancat d'MC



Ahir vam informar que calien dos jugadors pel Tancat d'MC. Doncs bé, ja s'ha completat el Tancat, deixant-lo tancat del tot. Si en qualsevol cas voleu visitar el Club d'Escacs Sant Martí, teniu tota l'informació per arribar, just a la vostra esquerra i les activitats a la web http://www.cesantmarti.com/ a part, és clar de seguir els blogs super-chachis com el meu sovint. Tot l'any activitats. Mercès macos i maques!!!!

dimecres, 21 de setembre del 2011

Tancat d'MC necessita jugadors



Alerta chess-players!!! El III Tancat Sant Martí 2011 válid per norma d'MC necessita 2 jugadors per completar-se i tú pots ser un d'ells. Amb més de 2175 d'Elo Català, tens la plaça garantida, i si no arribas tranquil, s'estudiará. Es disputará durant 9 dissabtes a la tarda a partir de l'1 d'octubre amb inici a les 16h 15'. El ritme de joc és de 90 minuts + 30'' per moviment. Truca al 676204833 i anima't!!!






diumenge, 18 de setembre del 2011

Beto guanya el Social Actiu 2011



El jugador "Peruano-Català" Norberto Moreno amb 6 punts de 7 possibles, va guanyar ahir dissabte el Social Actiu Sant Martí 2011, per devant d'estrelles com com Oscar Ruiz, Pau Castillo, Ignacio Abascal (el mag dels desempats) i David Vivancos, tots amb 5 punts. Podeu gaudir de l'excel-lent crònica d'en Pau al http://www.blogdelosmon.blospot.com/ mentre en Beto puja imparable com l'escuma cervesera a la classificació del III Grand Slam Sant Martí 2011. La general del Grand Slam la podeu consultar a la columna de l'esquerra. Tot i no trobar-me gaire bé, vaig aconseguir el 50% dels punts i avui, ja molt millor, miro amb il-lusió el futur inici del Social de Lentes, on ens divertirem tots junts. Congratulations Super-Beto!!!

divendres, 16 de setembre del 2011

No hi seré...



Fa uns dies vaig fer un calendari d'activitats indicant les que podría anar, les que no i les que em podría passar de ser possible; però hi ha canvis. Amic Beto tindrás que anar sol el dissabte al matí, al Torneig de Ràpides de Diagonal-Bac de Roda (no faltaré però, a la tarda, quan es disputi el Torneig Social Actiu Sant Martí 2011). És una llàstima ja que he estat en quasi totes les edicions d'aquest campionat, on sol haver un molt bon ambient. A més a més sempre em ve de gust saludar a la fantàstica gent de la Cooperativa Bac de Roda, on fa anys havia fet teatre en el seu local. No passa res, ja passaré a saludar un altre dia, sempre que la salud m'ho permeti.


Recordo moltes anècdotes d'aquest popular Torneig de Festa Major i us explicaré una. Abans que l'organització passés al Colón (aquest any, per cert, ja no el fa), ho montava el Casal d'Avis del Taulat que tenía una petita sala d'escacs (a la Rambla del Poblenou) on es feien puntualment campionats. Una vegada el senyor que duia el material va aparèixer 45' tard. Anava sol i carregat pobret, semblava que l'havien deixat penjat. L'ajudo a montar-ho i de sobte mancava un rellotge a una de les taules. Evidentment jo vaig seure on no hi havia rellotge per que tothom en tingués (preferia pringar jo) quan l'home em diu "Si d'aqui 10' no ha guanyat ningú son taules". Quin ensurt!!! En tot cas s'hauría de verificar si algú de ventatge guanyadora, no? I això si no es pot espera a que clogui una altre partida, amb el mínim retard possible. Ja anava "cagadet" ja que qui perdés peça podria "penjar-se" a pensar fins que passés l'estona. No saps mai qui et pots trobar, je, je. Li vaig intentar explicar però l'home estava atabalat, així que vaig tenir que anar a tota pastilla; el meu rival no federat al-lucinava de la vel-locitat que duia i no entenia res. Vaig guanyar la partida en 2' i després li vaig explicar al meu adversari els fets. Vam compartir una estona de riotades. Bé em faig gran, je, je.


Així doncs molta sort Beto, a veure si guanyes o el Godesard que també s'ho mereix. Ja m'explicarás com ha anat amb l'esperança de tornar l'any que vé.

dijous, 15 de setembre del 2011

Enquesta i vots



Hem fet una enquesta on preguntàvem si la gent pensava votar el proper 20 de novembre a les eleccions generals. La bipolarització de la victòria fa que molta gent passi del dolent al pitjor, fins i tot autoenganyant-se, així que vaig voler veure l'estat anímic de la gent. 3 persones ténen clar que anirán a votar en qualsevol cas, és el seu dret i deure, mentre 1 diu que passa. 4 no saven qué farán. El dubte de l'utilitat del vot presa com a carta blanca de 4 anys, per a moilts polítics, crea dubtes en si és realment útil o ja no. Potser cal buscar alternatives com la "indignació", tot sempre massa aprop de la fi del pacifisme a mida que ens foten...




8 vots van ser per desmarcar-se amb humor del tema, i de pasada indicar el grau d'importància que té el futbol com a via d'escapament. El futbol ("lo más importante de lo no importante"), no dona de menjar però "alimenta" l'esperit i l'alegria. Quan el teu equip perd a més a més sembla que la resta de veritables problemes s'agreujen. O no?

dimecres, 14 de setembre del 2011

Social Colón Ràpid i 8ena Prova Circuit Sant Martí



Passem a comentar els dos Torneigs amb caliu que es van disputar els darrers dies:

-El dissabte dia 11 de setembre (Diana Nacional de Catalunya) vam anar en Javi Rios, en Beto Moreno i jo a la nova seu del Colón a gaudir amb els nostres amics coloneros del Social de Ràpides 2011. En mig de les meves bromes tennístiques sobre Rafa Nadal, l'altre Rafa (Miralles) amb 7'5 de 8 va guanyar el campionat. Amb molt de plaer i diversió vaig quedar segon (invicte) amb 6'5. Vaig estar a prop d'endurme la famosa Triple Corona Colonera, però en Rafa va ser el millor del matí. El crack colonero Marc Urgel amb 6 punts fora el tercer a la classificació i Beto, quart amb 5'5 punts. L'atac de mat amb entrega de torre sobre el rei d'un jugador de la classe de Beto, va ser la meva millor partida. En Javi va estar bé, tot i que encara li manca rodatge al haver començat la pretemporada (sisè amb 5 punts). Aquest és el Palmarés d'aquesta edició:

1. Rafael Miralles: 7'5 punts
2. Jordi Sabater: 6'5 punts
3. Marc Urgel: 6 punts
4. Norberto Moreno: 5'5 punts
...
Campió infantil: Álex Albert 3'5 punts
Sots-Campió infantil: Marcel Claramunt 3 punts.
Mercès Fina per l'aperitiu tant bo i original!!! (con palomitas de cine, je, je)


-Per altra banda ahir dimarts i 13 (Uuuuuhhhh!!!) vam organitzar la 8ena (de 10) Prova del Circuit Ràpid Sant Martí amb algunes novetats. Primera victòria parcial de la temporada per a Beto (6 de 7 mentre escoltava: "Ja era hora!") que es col-loca líder amb 2 puntets més a la general que Luis Sánchez (segon ahir amb 5 punts). Tercer també amb 5 punts l'Eric Sánchez i gran quart lloc (5 punts) per l'Elena Casset. Brillant en les darreres rondes tot i els efectes de la calor que m'estàven fent patir una mica quan et veia. L'Andrés hinarejos amb el seu vuité lloc suma 1 importantíssim punt de cara a la classificació de veterans (en té 2 per 1 de Ferrer). 20 participants tot i el poder del Barça-Milan té molt mérit. La 9ena Prova será el dimecres 19 d'octubre, on podrem gaudir del duel Luis-Beto pel títol i el d'en Pau-Molaneitor pel tercer lloc del calaix. Encara que qui sap els miracles que póden passar encara.

Classificació 8ena Prova:

1. Beto Moreno: 6 punts
2. Luis Sánchez: 5 punts
3. Eric Sánchez: 5 punts
4. Elena Casset: 5 punts
5. Pau Castillo: 4'5 punts

La general en breu a la columna de l'esquerra i a http://www.elblogdelosmon.blogspot.com/

dissabte, 10 de setembre del 2011

Matx Darias-Palau: "La sexta" més atractiva (en directe)

Bon dia seguidors del Planeta de Saba, comença la sisena i definitiva partida del matx Darias-Palau (Matx del Mileniooooo). Moviments i comentaris meus en directe. Que gaudiu...

Blanques: Álex Darias (2'5 punts) Negres: David Palau (2'5 punts)

1. d4, d5; 2. Af4, e6; 3. e3, Ad6; 4. Axd6, Dxd6; 5. c3, Cf6; 6. Cf3, (Darias ha començat molt segur, potser massa conservador, però la preocupació i responsabilitat de ser la darrera del matx, marquen els primers instants. No vol saver res d'embolics táctics on en Palau va estar molt bé a la cinquena) Ce4; 7. Cbd2, f5; 8. Ce5, (Bones notícies, ambdós juguen a guanyar i prenen posiciones centrals) 0-0; 9. f4, Cbd7; (Cadascú ha fet concessions al centre a canvi de tenir un punt fort per ells, en teoria aquestes posicions les domina millor Palau, que les ha jugat més cops contra Fontanillas i contra mi. Primera visita d'en David al bany) 10. Ad3, (Sembla quasi una Bird amb la diferència que el blanc no té l'alfil dolent de caselles fosques. Les negres no han de tenir problemes amb els seu de "c8", que té bones sortides al flanc de dama) Cxe5; (Palau no vol cavalls perillosos a "e5", sembla que vulgui dir-li a Darias què sicològicament és ell qui amb blanques ha d'arriscar més per tractar de guanyar el duel) 11. fxe5, De7; (Sembla que tots dos volen pendre la iniciativa al flanc de rei) 12. 0-0, Ad7; (Temps:1h 11'-1h 15') 13. De2, (Després de pensar-s'ho 6', l Álex connecta les torres per si es produeix un canvi a "e4" i així no perdre poder a la columna "f") Dg5; (Palau enfoca sobre l'enroc blanc i amb un altre ull mirant "e3", vol deixar la dama d'en Darias més pasiva cosa que...) 14. Tf4, (...si es pot no es consentirá, començant les primeres hostilitats) Ae8; (Finalment l'alfil fa la sortida temática al flanc de rei amb l'intenció de pressionar amb la molesta 15....,Ah5; molt de compte) 15. Cxe4, (l'Álex canvia per intentar obrir la colmna "c" just ara que les torres no está connectades. Temps: 58'-1h) fxe4; 16. Txf8+, Rxf8; 17. Tf1+, (Guanyant un temps de cara al domini de la columna "c") Rg8; 18. Df2, (amenaça mat a "f8" i per això no és pot capturar a "d3") Ag6; 19. Ae2, (Temps: 51'-57'. Abundant temps per pensar. Encara tenim els 8 peons a l'escaquer però s'han canviat força peces, només manquen tres per banda tret dels reis, és clar) h5; (Molt interessant, dóna sortida al Rei negre mentre ataca sostingudament i presionada l'enroc blanc) 20. h4, (No vol merders de cap tipus, això l'Álex ho deixa, avui, ben clar) De7; (Per alliberar la inactiva torre i no perdre el futur domini de la columna) 21. Dg3, (49'-55') Rh7; (Resposta correcte que evita que es descoordinin les peces negres. Bon intent per part del blanc. A més a més en aquestes posicions difícils de guanyar, és vital no perdre el fil i voler pendre l'iniciativa sempre. Gran combat) 22. Df4, (M'agradava més 22.Dg5, si el negre capturava, després la ruptura g4 era molt desagradable; i si no la torre blanca entrava a terreny enemic rere 22...Te8; 23. Dxe7, Txe7; 24. Tf8,...) Rg8; 23. Rh2, (Amb molt temps disponible les blanques conviden a entrar en un final d'alfils amb clar avantatge, ja que els peons negres centrals están fixats en caselles blanques. Entrará Palau o buscará un altre métode d'atac en una posició on crec, no pot permetre-s'ho?. Millor aguantar amb la torre a "e8") Tf8; 24. Dxf8+, Dxf8; 25. Txf8+, Rxf8; 26. Rg3, (Crec que Palau s'ha equivocat i Darias entra en el final de cap) Ae8; (Única per no perdre el peó d'"h5" i aguantar) 27. Rf4, g6, (Temps: 42'-48') 28. Rg5, Rg7; (Van força ràpid entrant en variants molt forçades i jo valoraria una mica més la posició abans de fer-ho així. Però ja se sap, desde fora tot és tan sencill! I què dir de la pressió de la darrera partida!!!. L'Álex, ara si, veu que és un moment clau i decideix baixar el ritme. Analitza la ruptura "g4" on el negre ha de filar prim amb l'alfil a "d7" després dels canvis, si no vol perdre.) 29. c4, (El flanc de dama combinat amb les bones variants del flanc de Rei, poden donar la victòria si en David corre massa i col-loca malament l'alfil. Bon joc pràctic de l'Álex, potser no hi ha més pla que aquest) c6; 30. c5, (Passar pel bany ha aclarit les idees de l'Álex; vinga, tot en casella blanca per assegurar ventatja d'alfils, però es podrar entrar a terreny contrari si es tanca tot?) a6; (Potser no és impresscindible fer-la fins que et forcin) 31. b4, (32'-45') Ad7; 32. g4, (A per totes!!!) hxg4; 33. Axg4, (Ens acostem a la posició esperada) Ac8; 34. Ae2, (Darias es reserva "h5" per un altre moment. Ha de millorar la posició si vol provar de guanyar) Ad7; (Palau té clar com es fan les taules. Qui sap si és massa tard per gastar temps i planificar un final victoriòs. Però per altre banda, si no es poguès fer res, hi ha temps de sobres, oi? Doncs a pensar!!! Temps: 29'-45') 35. h5, (Moment crític) gxh5;(Crec que no és bo canviar ara) 36. Axh5, Ac8; (Palau visita el bany per segon cop amb la seguretat de que son taules. Així ho sembla, el Rei no es mourà de "g7" si no toca l'alfil a "e8" i sempre per tornar. Sense que passi el Rei blanc i sense sacrificis bons, està difícil guanyar) 37. Ae2, Ad7; (Suposo que Darias cremará els darrers cartutxos al flanc de dama abans que el temps se'l llenci a sobre, encara que això no és problema. Temps: 22'-43') 38. a4, Ae8; (Amb l'ull mirant a "b5") 39. Ah5, (Tractant de guanyar el final de Reis nusos) Ad7; (Palau no vol ni analitzar-ho, no ho necessita?) 40. Ag6, (Joc de temps per tractar de trobar un atzucac favorable) Ac8; 41. Ae8, Rf8; (I Taules acordades, el Rei torna a "g7"). Felicitats per la combativitat d'ambdós jugadors!!!
Empat a 3!!! Fins la propera!!!

dimarts, 6 de setembre del 2011

Propers Torneigs


Aquí teniu la llista dels propers Torneigs que no us podeu perdre (o si ):


1) Social de Ràpides Ateneu Colón: Diumenge 11 de setembre a les 10h a la nova seu de l'Ateneu Colón, C/ Ramón Turró, 144. JUGARÉ...


2) 8ena Prova del Vè Circuit Ràpid Sant Martí 2011: Dimarts 13 de setembre a les 19h a la seu del Club d'Escacs Sant Martí, C/ Selva de Mar, 213-226, 6ena planta. ORGANITZARÉ...


3) Obert de Ràpides de Barcelona: Divendres 16 de setembre a les 21h 30', també a la nova seu de l'Ateneu Colón. SI PUC PASSO...


4) Torneig de Ràpides Diagonal-Bac de Roda: Dissabte 17 de setembre a les 10h al parc del Centre del Poblenou (Bac de Roda-Diagonal). Organitza Comissió de festes de Bac de Roda-Diagonal i el Club d'Escacs Diagonal-Mar. JUGARÉ...


5) XIII Social Actiu Sant Martí 2011: Dissabte 17 de setembre a les 16h 15', també al Club d'Escacs Sant Martí. JUGARÉ...


Tot gratis, tot divertit, tot per a tú. Si no jugues és que no vols o no pots!!!

diumenge, 4 de setembre del 2011

Cinquena partida del match Darias-Palau "En vivo y en directo".

Com ahir estàvem fent al Sant Martí la primera junta post-vacances, no vaig poder seguir gaire la victòria d'Alex Darias amb blanques versus David Palau que el col-loca per davant al marcador (2'5-1'5) a manca de dues partides. En aquests moments (10h) s'està jugant la cinquena al nostre club. He decidit transmetre-la en directe amb els meus comentaris actualitzats cada 10' o menys si es possible. Com que no tinc tecnologia punta (amb "n") tindreu que posar el vostre escaquer a la tauleta. Que gaudiu:



Blanques: David Palau Negres: Álex Darias



1. e4, e5; 2. Cc3, Cc6; 3. f4, (Palau necessita guanyar ja que és la darrera partida del matx que durá les blanques i a la darrera estará més difícil. "Al rico gambito", doncs) exf4; (Álex accepta el repte, no cal embogir, però avui podría acavar el matx si la cosa a de cara); 4. Cf3, Cf6; 5. d4, Ab4; 6. Ad3 (no han analitzat gaire l'avanç "e5", juguen ràpid, sobretot l'Álex), d6; 7. 0-0, 0-0; 8. Axf4, Ag4; 9.Ce2, (David busca un posició clàssica per prepara un futur atac i l'Álex es clava a pensar buscant el pla més adient de contracop. Temps: 1h 19'-1h 20') h6; (evita problemes) 10.c3, (les blanques reforçen el centre i el negre aprofitará per recol-locar un alfil que ja no feia gaire cosa allà) Aa5; 11. Dd2, (comunica les torres i posa l'ull sobre "h6", els sacrificis s'han de començar a calcular. Els cervell dels jugadors ja no només es dedica a fer plans i és la primera posició seriosa on perdre la concentració es pagaria car) Te8; (Temps: 1h 14'-1h 01'. l'Álex ha fet una bona despesa de temps, és conscient que la posició blanca és prometedora. Ambdós jugadors ja han fet llur primera visita al wc. Jo no i mira que tinc ganes però está molt interessant.) 12. b4, Ab6; (Palau guanya espai a tot l'escaquer) 13. Dc2, Ce5! (sota la pressió Palauenca, l'Álex fa un fort contrecop amb idea d'eliminar algunes peces perilloses del blanc i, perqué no, enfeblir l'enroc adversari. Genialitat?. En qualsevol cas, un regal estétic en viu. I ho vius al teu Planeta preferit, el Planeta de Saba) 14. Cg3, (en David passa la patata calenta. Ell continua el seu pla i ara...) Cxd3; (en Darias el-limina la parella d'alfils, però la ruptura a "e5" torna a ser possible, encara que potser sense tanta força. La veritat es que és una lluita de nervis, ambdós volen pressionar l'altre però no la volen tenir a sobre ells gaire estona. Comprensible, és una partida clau del "matx") 15. Dxd3, Dd7; 16. Rh1, (Álex comunica les torres i coordina la dama amb l'alfil, mentre en David es desclava per reventar jugant "e5", la jugada més esperada... Temps: 58'-44') Te7; (és força difícil profunditzar en viu, sobretot si es posen a fer canvis de ritme quan la cosa es complica, però a primera vista sembla que la parella d'alfils és inferior en una posició tancada i ara Palau prepara la casella "e4" pels seus dos cavalls, mentre Darias dobla a la columna "e"); 17. Cd2, Tae8; (el pitoniso ha encertat, je, je) 18. Axh6 (Guaaarrrgh!!!, Palau entrega directament creant una posició caotica i "al toque", o empata el duel a lo gran o Darias sentència avui. Taules no serán...) Cxe4; (contra-sacrifici espatarrant per evitar la superpressió sobre "f6". No dono a l'abast però que divertit. Temps: 55'-38') 19. Cdxe4, f5; (ara que han baixat el ritme super-impetuòs de sacrificis puc mirar una mica més la posició i crec que el negre s'ha precipitat amb el contra-sacrifici. Potser es quedará amb l'iniciativa però com les blanques decideixin quedar-se amb la peça de més, crec que guanyarán. Però qui sap quantes sorpreses més passarán aquest matí. Temps: 45'-37') 20. Cxf5, (Sencillament al-lucinant. En David vol guanyar per atac directe contra l'enroc i la resta no l'importa. Escacs del segle XIX. La veritat és que jo, no podria haver escollit millor dia per fer aquest experiment al blog) Txe4; (millor això, ja que si 20...., Axf5; 21. Cf6+, gxf6; 22. Txf5, l'atac és potser massa dur) 21.Cxg7, (show must go on!!!) Ae2; (Aquí tothom entrega coses, ara les qualitats, però si l'Álex no aprofita la columna i el joc obert, en David també entrerá a matar, ja que l'enroc negre está petat i a més a més ja suma dos peonets) 22.Cxe8 (entrega la dama temporalment amb l'opció d'arribar a un final guanyador. Si 22...., Axd3; 23. Cf6+, Rh8, 24. Cxd7, i el blanc guanya. O sigui que si no m'equivoco, en Darias s'ha de llençar a la desesperada, encara més bojament. Qué divertit!!!. Temps: 41'-25') Dxe8; (no l'accepta, és clar. Ara és tot per l'atac) 23. Dd2, (penso que el blanc té la partida a la butxaca. Tot i tornant la qualitat -segurament inmenjable- li queden 2 peons d'avantatge i el negre no té ni enroc ni l'alfil de caselles negre actiu. Darias ha de renunciar a la qualitat, i atacar fora dels límits de la lógica. Continuo pensant que han corregut mássa, però la passió els ha arrossegat al meravellòs món de l'espectacle tàctic. Temps: 39'-20') Dh5; (no m'agrada, facilita 24. Dg5+, canviant les dames) 24.Tf8+, Rh7; 25. Dg5, (sembla definitiva, o canvi de dames, o mat. Ara l'Álex es clava una mica i Palau té el rostre molt seriòs però amb un punt de satisfacció. Tots dos saben que el blanc ho té guanyat si no hi ha miracles. Penseu que molts anàlisi els faig d'esquena al tauler a la cega -on hi ha l'ordenata- i que potser conté errors, però m'esforço.) Dxg5; 26. Axg5, (Inevitable. La partida está tenint jugades maques i errors clars, és evident, però ho estic passant teta i espero que vosaltres també.) Rg6; (Darias lluitará tot i el péssim final resultant, potser Palau seguirá jugant força ràpid i..) 27. h4, Rh5; 28. Te1, (les aigües s'han calmat i tot sembla decidit, Palau va camí d'igualar el matx a 2'5 punts i deixar una darrera partida d'infart. Si es que heu sobreviscut a aquesta, je, je. Temps: 35'-11') c5; (Lo millor, buscant activar l'alfil "mort" fa estona.) 29. bxc5, dxc5; 30. Tf2, Ad3; 31. Txe4, Axe4; (Palau simplifica però l'alfil negre està a punt d'activar-se) 32. Tf4, (Temps: 32'-08') Ac6; 33. Af6, cxd4; 34. cxd4, Ac7 (Palau es crea un tercer peó passat i Darias lluitará fins a la fi, ja que el final es una mica més lent de guanyar del que sembla) 35. Ae5, Ad8; (Qualsevol canvi és una porqueria pel negre i sembla que en David no ha vist que perd el peó d'"h4". Ara sembla que no jugará tant rápid.) 36. Rh2, Axh4; (sense el Rei no es guanyen els finals, però no s'han de perdre els peons, eing?) 37. g4+, Rg5; 38. Rh3, Ae1; 39. Tf5+, Rg6; 40. Tf6+, Rg5; (Temps: 22'-6' 50'') 41. Td6, Ab4; 42. Td8, (les blanques s'intenten desempellegar de la mosca collonera que és la parella d'alfils) Ae7; 43. Tg8+, Rh6; (Temps: 20'-5' 54'') 44. Rg3, (Ara amb l'activació del Rei i un pla, ja es pot pensar en un desenllaç favorable, de lo contrari el negre aguanta com pot) Ad5; 45. Th8+, Rg6; (Prefereixo a "g5" per dificultar l'accés al Rei blanc a "f4". Temps: 18'-3' 47'') 46. Tb8, Rg5; 47. Te8, Ab4; (Començo a pensar que les blanques no guanyarán el final... ...però el temps apreta a l'Álex.) 48. Td8, Ae1+; 49. Rh3, Axa2; (Temps: 16'-2' 53'') 50. Td7, Ae6; 51. Tg7+, Rh6; 52. Txb7, (cada cop hi ha menys peons al tauler i això s'ha de vigilar atentament) Rg5; 53. Tg7+, Rh6; 54. Txa7, Rg5; (Palau va bé i Darias quasi entra en llur darrer minut) 55. Tg7+, Rh6; 56. Af6, Ac3; 57. Te7, Ad5; 58. Tc7, (un final llarg, je, je. Palau no guanyará si no activa el Rei i mobilitza el peó de "d5") Ad2; 59. Tc5, Ae4; (Els gladiadors arriben a la 60. Temps: 15'-1' 42''. Darias aguanta bé la pressió del joc ràpid de Palau, que potser no tindria que còrrer i planificar com guanyar el final...) 60. d5, Rg6; 61. Ae7, Rf7; 62. Tc7, (peó activat, però el Rei no...) Re8; 63. d6, Aa5; (Temps: 14'-1') 64. Ta7, Ab6; 65. Ta6, Ac5; 66. Ta5, Ab6; 67. Tb5, Aa7; 68. Tg5, Rd7; 69. Tg7, Ab6; (12'-1') 70. g5, (Palau avança els peons sense l'ajuda del Rei...) Af5+; 71. Rg3, Ad4; 72. Af6+, (ara si, Darias perd peça i la partida). 1-0... El negre abandona, el matx està empatat i els nervis estan a 100, però ha estat fantàstic. Aviat comentarem l'experiència!!!....(en directe)